Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιουλ-2018 17:22

  Σκληρή επίθεση της "Ενότητας" σε κυβέρνηση για συντάξεις και ΔΕΗ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σκληρή επίθεση της "Ενότητας" σε κυβέρνηση για συντάξεις και ΔΕΗ

  Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση αναφορικά με την πολιτική στο θέμα των συντάξεων και της ΔΕΗ, η συνδικαλιστική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ. Για το θέμα των συντάξεων αναφέρει ότι η τακτική της έχει ως θύματα όχι μόνο τους σημερινούς, αλλά και τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Για το θέμα της ΔΕΗ αναφέρει ότι με την πολιτική της οδηγεί σε απόγνωση την επιχείρηση, τους καταναλωτές και πλήττει την εθνική οικονομία. 

  Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: 

  "Εδώ και μήνες τώρα πλανάται ένα ερώτημα σε όλους τους συνταξιούχους:
  -    Θα κοπούν οι συντάξεις;
  -    Θα ανασταλεί η περικοπή τους για ένα εξάμηνο;
  -    Θα μειωθούν (συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων λόγω αφορολόγητου)
  και αντ’ αυτού θα δοθεί ένα φιλοδώρημα ως κοινωνικό μέρισμα;
  Όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης γίνεται με μοναδικό στόχο την αποφυγή της οργής των συνταξιούχων για τον εμπαιγμό προκειμένου να οδηγηθούν σε μία αξιοπρεπή ήττα στις επικείμενες εκλογές.

  Η αλήθεια όμως είναι μία και μοναδική:
  Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε και ξαναψήφισε και δεσμεύτηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε θεούς και δαίμονες ότι θα κόψει τις συντάξεις το 2019 κατά 3,2 δις ευρώ!
  Ακόμη και την ώρα που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τον Νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τήρησε τις νομοθετικές συμφωνίες με τους δανειστές εκδίδοντας μέσω του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών εγκύκλιο οδηγιών (προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς) για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού που περιέχουν την περικοπή συντάξεων από 1.1.19!!

  Δηλαδή σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο υποστηρίζεται ότι οι συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν, αλλά στα επίσημα έγγραφα και εγκυκλίους προκύπτει σαφώς ότι οι περικοπές θα γίνουν κανονικά από 1.1.19.
  Ένα είναι σίγουρο όμως.
  Όσο αυτό το ασφαλιστικό έκτρωμα που εφαρμόζουν (Νόμος Κατρούγκαλου) παραμένει όρθιο τόσο θα διαλύονται οι σημερινές συντάξεις ενώ οι μελλοντικές των σημερινών εργαζόμενων θα εξαφανιστούν".

  Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

  "Αυτό είναι το αριστερό πρόσημο της Κυβέρνησης που αποτυπώνεται στο σοβιετικής έμπνευσης νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ουσιαστικά προβλέπει:

  "Αυτός που προσφέρει στο σύστημα πιο πολλά χρήματα με τις εισφορές του θα πάρει μικρότερη σύνταξη ακόμη και από αυτούς που δεν πληρώνουν τίποτα!!"

  Το πόσο φθηνά και ανεύθυνα αντιμετωπίζουν το ασφαλιστικό πρόβλημα φαίνεται ξεκάθαρα από την πρακτική Κυβερνητικών στελεχών που εμφανίζονται να πουλάνε ως ρουσφέτι αυτά που οφείλουν στους συνταξιούχους!!

  Όταν οι συνταξιούχοι ενημερώνονται από την Υπουργό Εργασίας μέσω Facebook ότι μετά από πολλές προσπάθειες, στις 2 Αυγούστου θα λάβουν τα αναδρομικά που προέκυψαν από την αλλαγή στον ΑΚΑΓΕ (η οποία έγινε τον Μάιο) και θα έχουν επιστροφή από 150€ και αυτό το πουλάνε ως ρουσφέτι, τότε το μέτρο έχει χαθεί!!

  Μην ξεχνάτε ότι τα αναδρομικά αυτά προέρχονται από μία άνευ προηγουμένου παρανομία των Ταμείων με την καθοδήγηση του Υπουργείου Εργασίας, χωρίς να προβλέπονται σε κανένα νόμο του μνημονίου, και αποκαλύφθηκαν από τον ημερήσιο τύπο οδηγώντας τους συνταξιούχους σε μαζικές αιτήσεις!

  Ακόμη χειρότερο και πιο σατανικό είναι το σχέδιο τους (την ώρα που μιλάνε για ακύρωση των μειώσεων) με την απόφαση της εξάμηνης παράτασης στην καταβολή των νέων συντάξεων και εφάπαξ που αποφάσισε η Κυβέρνηση δηλ. αντί του περασμένου Ιουνίου στο τέλος Δεκεμβρίου 2018.

  Με αυτόν τον τρόπο, δηλ. με την καθυστέρηση εξόφλησης των υποχρεώσεων του Υπουργείου προς τους νέους συνταξιούχους, θα τροφοδοτήσουν ακόμη περισσότερο το διαφαινόμενο υπερπλεόνασμα στα Ταμεία και τον προϋπολογισμό και φυσικά θα φθάσουμε στις εκλογές πουλώντας ως ρουσφέτι αυτό που τους κρατάνε παράνομα μήνες τώρα, δηλ. την δικαιούμενη σύνταξη.

  Κι εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα:
  Σε ποια κανονική ευρωπαϊκή χώρα κάποιος που βγαίνει στη σύνταξη περιμένει έως και τρία χρόνια για την έκδοση της με παράλληλη απονομή του δικαιούμενου εφάπαξ;
  Εκτός αν ελπίζουν ότι ενδιαμέσως ο συνταξιούχος θα έχει πεθάνει και έτσι λόγω της περικοπής συντάξεων χηρείας θα διορθωθούν τα οικονομικά των Ταμείων!!"

  Πρόταση ΣΟΚ για τη ΔΕΗ

  Ειδική αναφορά κάνει η ΕΝΟΤΗΤΑ στο θέμα της ΔΕΗ και στην έκθεση της Mckinsey που πρώτο αποκάλυψε το "Κεφάλαιο", σημειώνοντας: 

  "Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, νομικά τεκμηριωμένη και να έχει αποτέλεσμα.Δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόταση της Mckinsey για τη ΔΕΗ, που περιγράφει τα  βήματα που πρέπει να γίνουν για την πλήρη αναδιάρθρωση της προκειμένου να καταστεί βιώσιμη.

  Η ΔΕΗ έδωσε μέρος του επιχειρησιακού πλάνου αποφεύγοντας τη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων μέτρων που θα ακολουθήσει η επιχείρηση αφού τα μέτρα θα φέρουν μεγάλο πλήγμα σε πολιτικό επίπεδο, κάτι που αποφεύγει η Κυβέρνηση να ανακοινώσει τουλάχιστον μέχρι τη ΔΕΘ.

  Η εταιρία συμβούλων της ΔΕΗ προτείνει σε σχέση με την αναδιάρθρωση της:
  -    μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά στο 50%.
  -    μείωση 50% των θέσεων εργασίας μέχρι το 2022.
  -    καμία ανανέωση σύμβασης για τους σημερινούς 1.000 συμβασιούχους.
  -    αναθεώρηση τιμολογιακής πολιτικής με μείωση της έκπτωσης συνέπειας
  κατά 15%.
  -    αύξηση εσόδων από τα τιμολόγια ρεύματος κατά 70-100 εκατ. ευρώ.
  -    εξάντληση κάθε περιθωρίου για τις ανεξόφλητες οφειλές με στόχο άμεσης είσπραξης 1 δις ευρώ.

  Αν λοιπόν αυτά τα μέτρα-σοκ εφαρμοστούν για την εξυγίανση της Εταιρίας τότε μπαίνει το μεγάλο ερώτημα:
  Γιατί οδηγηθήκαμε εδώ;
  Ποιος ευθύνεται;

  Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σ’ αυτούς που με τις καταστροφικές επιλογές τους οδήγησαν στο σημερινό επιχειρησιακό μνημόνιο.

  Η πολιτική παρότρυνση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα κινήματα ’’Δεν πληρώνω’’ εκτίναξε από το 2014 και μετά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 3 δις ευρώ ενώ η απόφαση της διοίκησης να μην κόβει το ρεύμα σε απλήρωτους λογαριασμούς κάτω των 1.000€ , αδιακρίτως, ώθησε την εταιρία στον γκρεμό.

  Το κύριο σημείο όμως αυτής της καταστροφικής πολιτικής ήταν η αποδοχή της Κυβέρνησης της υποχρέωσης για απώλεια του 50% του μεριδίου αγοράς στη λιανική.

  Αυτή η αποδοχή οδήγησε σε βίαιο σπάσιμο της εταιρίας με τα λιγότερα δυνατά οφέλη.

  Δηλαδή αντί να εισπράξει 1,5 δις ευρώ από την παραχώρηση του 30% (πρόταση Νέας Δημοκρατίας για "μικρή ΔΕΗ") αναγκάζεται και πουλά το 40% των λιγνιτών για πολύ λιγότερα ποσά.

  Έτσι είμαστε στη σημερινή τραγική κατάσταση που αποτυπώνεται με την πραγματική αποτίμηση της ΔΕΗ.
  -    2014    κεφαλαιοποίηση 2,4 δις
  -    2018    κεφαλαιοποίηση 437 εκ. ευρώ
  Αν όμως οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι αυτές άλλες τόσες είναι οι ευθύνες του συνδικαλιστικού κινήματος.

  Αφού απέρριψαν κάθε πρόταση εξυγίανσης και βιωσιμότητας της ΔΕΗ με πλήρη προστασία της απασχόλησης (πρόταση για "μικρή ΔΕΗ"), αναλώθηκαν σε ’’μπούκες’’ για αγωνιστική διεκδίκηση συνδιοίκησης.
  Σήμερα όμως είναι η ώρα της αλήθειας.
  Η αλήθεια δεν κρύβεται κάτω από το χαλί λόγω επικοινωνιακών τεχνασμάτων εκλογικού σχεδιασμού".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων