Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Ιουλ-2018 15:57

  Κάτω από τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας οι μετρήσεις στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κάτω από τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας οι μετρήσεις στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη

  Κάτω από τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ήταν οι μετρήσεις που διενήργησε στα τέλη Απριλίου η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη και συγκεκριμένα στη θέση Ύψωμα "Κολοσύρτης" του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι μετρήσεις έγιναν μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης προς την Επιτροπή και με αφορμή τη διαδικασία κατάθεσης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων εκ μέρους των νόμιμων ραδιοφωνικών σταθμών, στο πλαίσιο της νομιμοποίησης των κεραιοδιατάξεών τους.

  Τα παραπάνω ανέφερε η εκπρόσωπος του τμήματος περιβάλλοντος και υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Ελπίδα Μινοπούλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής που ενέκρινε τις γνωμοδοτήσεις για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των κέντρων ευρυεκπομπής δέκα ραδιοσταθμών. Η κ. Μινοπούλου διευκρίνισε ότι έγιναν μετρήσεις στον συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα σε διαφορετικές θέσεις και δεν βρέθηκαν υπερβάσεις των ορίων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Επιπλέον δεν εκφράστηκαν στην υπηρεσία αντιρρήσεις για τις μελέτες.

  Σε ό,τι αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, περίπου 20 έχουν καταθέσει τέτοιες μελέτες, ενώ οι εισηγήσεις για 14 από αυτούς έγιναν μέχρι τώρα δεκτές. Η διαδικασία προέβλεπε την κατάθεση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα δοθεί παράταση.

  Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης η Χρυσούλα Παλιαδέλη από την παράταξη "Συμμετέχω" τοποθετήθηκε θετικά για την νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων των ραδιοφωνικών σταθμών ενώ ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" ψήφισε λευκό. Σε προηγούμενη σχετική συνεδρίαση ο ίδιος είχε κάνει λόγο για αναρχία στο συγκεκριμένο ζήτημα και είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να υπάρχει διασπορά των κεραιών και η χωροθέτηση να γίνει με επιστημονικά κριτήρια.

  Από την πλευρά της, η Νιόβη Παυλίδου από τους "Πολίτες Μπροστά" δήλωσε θετική στην προσπάθεια να μπει μια τάξη στο ραδιοφωνικό τοπίο και να χαρτογραφηθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Σημείωσε ότι ήταν στη σωστή κατεύθυνση το αίτημα της υπηρεσίας της Περιφέρειας προς την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ζήτησε στο εξής να γίνονται αντίστοιχα αιτήματα, να πραγματοποιούνται επιτόπιοι έλεγχοι σε τυχαίο χρόνο και να υπάρξει μέριμνα ώστε να αποσυρθεί από την περιοχή ο εξοπλισμός που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων