Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Ιουλ-2018 17:46

  Συμμετοχή της ΟΚΕ στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ελληνική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή του κ. Σωκράτη Φάμελλου, Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και του κ. Γιώργου Βερνίκου, Προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.),  θα παραβρεθεί στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη από τις 9 έως τις 18 Ιουλίου 2018.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της Έκθεσης της Ελλάδος για τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο κ. Βερνίκος, στη διάρκεια της ομιλίας του, θα αναφερθεί στη σημασία του κοινωνικού διαλόγου για την υλοποίηση της Ατζέντας 2030, καθώς και στη μέχρι σήμερα συμβολή της Ο.Κ.Ε. στη σχετική διαδικασία. 

  Η Ο.Κ.Ε. υπενθυμίζεται, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εξέδωσε Γνώμη για τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στον καθορισμό των Εθνικών Προτεραιοτήτων. Η Γνώμη της Ο.Κ.Ε. περιελάμβανε, επίσης, μια εκτεταμένη δέσμη προτάσεων για την αποτελεσματική εφαρμογή βασικών οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών πτυχών των Στόχων σε εθνικό επίπεδο.

  Επιπλέον, η Ο.Κ.Ε. έχει αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο στην προώθηση της συστηματικής και διαρθρωμένης διαβούλευσης και του διαλόγου για την αποτελεσματική εφαρμογή των Στόχων σε διάφορα επίπεδα και τομείς και έχει οργανώσει σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις.

  Η Ο.Κ.Ε., επίσης, στην Κοινή Δήλωση των κοινωνικών εταίρων και της κοινωνίας των πολιτών για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο παρουσίασε τους κεντρικούς αναπτυξιακούς άξονες για τη χώρα, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της ποιοτικής απασχόλησης, την προσέλκυση καινοτόμων επενδύσεων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού δυναμικού σε όλους τους τομείς της οικονομίας, την αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου και την προσαρμογή των δεξιοτήτων στις σύγχρονες απαιτήσεις, τη μείωση της φτώχειας και των ανισοτήτων και την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων