Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Ιουλ-2018 13:45

  Υπ. Εργασίας: Δεν έγινε η προγραμματισμένη εργατική διαφορά που είχαν αιτηθεί εργαζόμενοι του Νεωρίου Σύρου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Υπ. Εργασίας: Δεν έγινε η προγραμματισμένη εργατική διαφορά που είχαν αιτηθεί εργαζόμενοι του Νεωρίου Σύρου

  Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εργατική διαφορά που είχαν αιτηθεί εργαζόμενοι του Νεωρίου Σύρου καθώς εκδηλώθηκαν "ακραίες συμπεριφορές από εργαζομένους που ανήκουν στο εργοστασιακό σωματείο του Νεωρίου, οι οποίοι δεν είχαν κανένα λόγο να παρευρίσκονται στο χώρο", όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

  "Η εργατική διαφορά αποτελεί θεσμό της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων οι οποίοι οφείλουν να τον περιφρουρούν. Οι μόνοι που δεν επωφελούνται από τέτοιου χαρακτήρα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι", αναφέρει το  υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

  "Οι ενέργειες των Επιθεωρητών Εργασίας ήταν σε συντονισμό τόσο με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου όσο και με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε., οι οποίοι, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, θεώρησαν ως προτιμητέα λύση την αναβολή της εργατικής διαφοράς, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες δε μπορούσε να συνταχθεί οποιοδήποτε πρακτικό.

  Το Υπουργείο Εργασίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια και τους τραμπουκισμούς από εργαζόμενους σε εργαζόμενους και σε βάρος των Επιθεωρητών Εργασίας που υπέστησαν λεκτικές και σωματικές επιθέσεις.

  Δηλώνει επίσης την αμέριστη συμπαράσταση του στα στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας που προσπάθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

  Καλεί, τέλος, τα μέρη να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά με εμπρηστικού τύπου ανακοινώσεις και καταγγελίες. Καλεί επίσης όλους να λάβουν υπόψη τους ότι η όποια λύση της "κρίσης" του Νεωρίου δε μπορεί να νομιμοποιεί τραμπουκισμούς και ακραίες συμπεριφορές".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων