Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Ιουλ-2018 11:54

  Μπακογιάννης εγκαλεί Σπίρτζη για καθυστέρηση υλοποίησης έργων στη Στερεά Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μπακογιάννης εγκαλεί Σπίρτζη για καθυστέρηση υλοποίησης έργων στη Στερεά Ελλάδα

  Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη απέστειλε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σχετικά με τρία έργα της περιφέρειας τα οποία όπως επισημαίνει δεν προχωράει η υλοποίησή τους, παρότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους είτε έχει αναλάβει η Περιφέρεια να τα χρηματοδοτήσει.

  Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ζητά την παρέμβαση του υπουργού για:

  1. Την βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο. Η μελέτη είναι ώριμη. Η Περιφέρεια πρότεινε να χρηματοδοτήσει το έργο με 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά μετά από 14 μήνες δεν έχει υποβληθεί η πρόταση από το υπουργείο.

  2. Μελέτη οδικού άξονα Δυτικής Φθιώτιδας (Τμήμα Σταυρός - Καστρί). Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με 2,6 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας. Μετά από 18 μήνες δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη ο διαγωνισμός.

  3. Μελέτη οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι (Τμήμα Νεοχωράκι - Ανατολικό στόμιο σήραγγας Τυμφρηστού). Η πίστωση έχει εγκριθεί με 6 εκατ. ευρώ. Μετά από 30 μήνες δεν έχουν υπογραφεί ούτε καν οι τρεις συμβάσεις για την υποβολή προκαταρκτικών μελετών.

  Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης επαναφέρει το θέμα της επαναδημοπράτησης του έργου της Παράκαμψης Βασιλικού στην Εύβοια. Και σε αυτή την περίπτωση η μελέτη είναι ώριμη.

  Συνημμένη ολόκληρη η επιστολή του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδα Κώστα Μπακογιάννη προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων