Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Ιουλ-2018 12:35

  Κεφαλαιαγορά: Αποφάσισε παραπομπή των μελών του δ.σ. της Folli Follie

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κεφαλαιαγορά: Αποφάσισε παραπομπή των μελών του δ.σ. της Folli Follie

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:19

  Την παραπομπή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  Εάν δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις, τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα.

  Τα μέλη της διοίκησης της Folli Follie έχουν ενημερωθεί σχετικά και θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018. 

  Το μείζον ερώτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εάν η παραπομπή αφορά και στα μη εκτελεστικά μέλη του δ.σ. της Folli Follie. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει άμεση εμπλοκή της Fosun, η οποία έχει τοποθετήσει, ως κάτοχος ποσοστού μειοψηφίας (16,37%)στην FFG, μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης.

  Σημειώνεται ότι στο παρόν δ.σ. της FFG, αντιπρόσωπος της Fosun International είναι ο Zhang Haolei, country manager του κινεζικού ομίλου στη χώρα, ο οποίος αντικατέστησε τον Qian Jiannong, αντιπρόεδρο της Fosun.

  Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από την τελευταία αλλαγή των μελών του δ.σ. (στις 8/6/2018), θέση σε αυτό είχαν οι κκ. Κουμανάκος Ευάγγελος, Ηλίας Κούκουτσας, και Ζαχαρίας Μαντζαβίνος, πλην του Jiannong Qian.

  Σε ό,τι αφορά στην παραπομπή, να σημειωθεί ότι επισείει την επιβολή διοικητικών προστίμων το ύψος των οποίων προβλέπεται από τους σχετικούς Κανονισμούς και τη νομοθεσία. Αν και η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη, στο ποινικό της σκέλος μπορεί να αποφανθεί μόνο ο αρμόδιος εισαγγελέας.

  Από τη στιγμή που θα λάβει γνώση των ποινών που θα επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στην περίπτωση που επιβληθούν, τη σκυτάλη θα παραλάβει η εισαγγελική αρχή η οποία θα επικεντρωθεί ούτως ή άλλως σε θέματα καταστρατήγησης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, inside information, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγής κλπ. Υπενθυμίζεται ότι την έρευνα για την υπόθεση Folli Follie Group, την οποία ειχε διατάξει από τις αρχές Ιουνίου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, έχει αναλάβει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων