Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουν-2018 19:09

  Μυτιλήνη: Κλείνουν οι εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ που χρησιμοποιούνταν για πρόσφυγες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μυτιλήνη: Κλείνουν οι εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ που χρησιμοποιούνταν για πρόσφυγες

  Τις εγκαταστάσεις στο ΠΙΚΠΑ, έναν χώρο που κατέστη εμβληματικός για την υπόθεση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που μάλιστα πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε από την ίδια την Αστυνομία για την προσωρινή φιλοξενία περίπου 500 Κούρδων αιτούντων άσυλο που είχαν αποχωρήσει από τη Μόρια μετά από συγκρούσεις με Αραβόφωνους κλείνει με απόφαση της η Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

  Με την απόφαση της αυτή που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, η κ. Καλογήρου απαγόρευσε τη λειτουργία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με την επωνυμία "Αλληλεγγύη Λέσβου - Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ)", στο χώρο της παιδικής εξοχής πρώην ΠΙΚΠΑ Νεάπολης στα νότια της πόλης, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο χώρος έχει παραχωρηθεί άνευ ανταλλάγματος κατά χρήση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (πρώην "ΘΕΟΜΗΤΩΡ") το οποίο και έχει επιτρέψει τη χρήση του χώρου από την "Αλληλεγγύη Λέσβου". Ο χώρος σύμφωνα με την απόφαση "χρησιμοποιείται για την διαβίωση μεταναστών-προσφύγων" ενώ η λειτουργία του απαγορεύεται "καθώς θεωρείται ακατάλληλος και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον". Η απόφαση όπως αναφέρεται λήφθηκε "δεδομένης της διαπίστωσης ακαταλληλότητας συγκεκριμένου χώρου και επικινδυνότητάς αυτού για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και με σκοπό την προστασία σημαντικών δημόσιων αγαθών".

  Η απόφαση εκτός της "Αλληλεγγύης Λέσβου" αποστέλλεται προκειμένου να εφαρμοστεί, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ενώ κοινοποιείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, σε αρμόδια υπουργεία και σε υπηρεσίες.

  Εναντίον της παραπάνω απόφασης καλείται όποιος έχει έννομο συμφέρον να προσβάλει την απόφαση αυτή για λόγους νομιμότητας, μέσα σε προθεσμία 15 ημερών από σήμερα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων