Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουν-2018 14:33

  Τ. Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει υποχρέωση ενημέρωσης κάθε συνταξιούχου για περικοπή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τ. Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει υποχρέωση ενημέρωσης κάθε συνταξιούχου για περικοπή

  της Μαρίας Νταλιάνη

  Την άποψη πως το κείμενο της συμφωνίας με τους εταίρους δεν μιλάει "για γνωστοποίηση κάθε συνταξιούχου ξεχωριστά" σε ότι αφορά το αποτέλεσμα περικοπής της προσωπικής διαφοράς και του επανυπολογισμού της σύνταξής του με το νόμο Κατρούγκαλου, διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στην Βουλή διαβεβαιώνοντας πως οι συντάξεις χηρείας "θα είναι αξιοπρεπείς".

  Ειδικά για το ύψος των περικοπών ο κ. Πετρόπουλος είπε πως "θα παρέμβουμε διορθώνοντας, αυτοί είναι οι πολιτικοί μας στόχοι στο βαθμό που κάθε φορά θα μπορούμε να διορθώσουμε το ύψος των συντάξεων".

  Ωστόσο λίγο αργότερα ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε "φιλοδωρήματα" τις συντάξεις και άσκησε κριτική υψηλών τόνων για την περικοπή τους.

  Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος προσπάθησε μ έναν ιδιαίτερα θολό λόγο να αμβλύνει τις επιπτώσεις από την μείωση χιλιάδων συντάξεων που θα γίνουν σε λίγους μήνες, λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και του  επανυπολογισμού, που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  "Κάνετε λες και σώνει και καλά θέλετε να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις." είπε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση. "Θα τις  αντιμετωπίσουμε κι αυτές, θα δούμε πότε θα το κάνουμε χρονικά. Το εξετάζουμε από την αρχή, και για τις συντάξεις χηρείας δεν  θα μείνει κανείς απροστάτευτος, οι συντάξεις θα είναι αξιοπρεπείς. Και θα δούμε εκεί που υπάρχει πρόβλημα με μείωση συντάξεων πως θα παρέμβουμε διορθώνοντας, στον βαθμό που κάθε φορά θα μπορούμε, εκείνα τα επίπεδα που πρέπει να  διορθώσουμε".

  Ο υπουργός σημείωσε πως τα στοιχεία της αναλογιστικής μελέτης για το ασφαλιστικό δείχνουν μεγάλη μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας στο μέλλον, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε στις μεγάλες επιπτώσεις που έχει η "φυγή νέων ανθρώπων λόγω της κρίσης στο εξωτερικό" την οποία επιχείρησε να την "χρεώσει" στις προηγούμενες κυβερνήσεις. "Ο ενεργός πληθυσμός μειώθηκε, έφυγαν τα χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν τους όρους για την φυγή τους και εμείς προσπαθούμε τώρα να επανέλθουν" είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.

  Καταγγελία ΝΔ για σύμβουλο διοικητή ΕΦΚΑ

  Αίσθηση προκάλεσε κατά την διάρκεια της ακρόασης του νέου διοικητή ΕΦΚΑ κ. Σέμπου,  η καταγγελία από πλευράς Γιάννη Βρούτση για σύμβουλό του την περίοδο που ήταν υποδιοικητής του Οργανισμού, ο οποίος χρωστάει 100.000 ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία. "Διορίσατε με ΦΕΚ τον Καραμπούλια Παναγιώτη, δικηγόρο από το Αγρίνιο, μπήκε στη θέση νομικού συμβούλου για να καλλιεργήσει την ασφαλιστική συνείδηση. Μαθαίνουμε ότι έχει οφειλές 100 χιλιάδων ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα. Επιβεβαιώνετε ότι ο άνθρωπος που διορίσατε χρωστάει συνειδητά 100 χιλιάδες ευρώ; " ρώτησε ο κ. Βρούτσης.

  Ο κ. Λάμπρος Σέμπος απάντησε πως δεν ζητάει ασφαλιστική ενημερότητα από κάποιον που επιλέγει για σύμβουλό του και έκανε γνωστό πως ο σύμβουλός του υπέβαλλε ήδη παραίτηση για ηθικούς λόγους. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπερασπίστηκε τον πρώην σύμβουλο του κ. Σέμπου, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να  συζητάμε γιατί ένας δικηγόρος, ένας μηχανικός ή ένας γιατρός χρωστάει ασφαλιστικές εισφορές το 2018 στην Ελλάδα της κρίσης.

  Η τοποθέτηση του κ. Σέμπου έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων