Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιουν-2018 18:58

  Συμμετοχή Παππά στο Digital Assembly 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συμμετοχή Παππά στο Digital Assembly 2018

  Στην Ψηφιακή Συνέλευση (Digital Assembly 2018), που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σόφια της Βουλγαρίας, συμμετείχε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

  Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, υπεγράφη, παρουσία της Επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, συμφωνία για τη δημιουργία του Διασυνοριακού Βαλκανικού Διαδρόμου, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G, μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, με στόχο την προώθηση της συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας.

  Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας, Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, Ιβαήλο Μοσκόφσκι και η Υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς.

  Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας θα οδηγήσει σε ασφαλέστερες και περισσότερο βιώσιμες μεταφορές, στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών τεχνολογιών και εργαλείων, στην περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία, στη διασφάλιση του θεμιτού  ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά, κ.ά.

  Κατά τον χαιρετισμό του, ο Νίκος Παππάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι "είμαι ευτυχής διότι μαζί με τους Βαλκάνιους φίλους μας μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και προωθώντας τη συνεργασία μας σε όλα τα μέτωπα. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα".

  Σύμφωνα με τον κ. Παππά, "με τη σημερινή συμφωνία ανοίγουμε μια μεγάλη ευκαιρία για τους λαούς μας, παίρνουμε μέρος και συνδιαμορφώνουμε τις αλλαγές που θα επιφέρουν οι υποδομές πόλεων του μέλλοντος και θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία μας".

  Όπως ο ίδιος τόνισε "με το να είμαστε ψηφιακά ισχυροί, θα συνεισφέρουμε σε μια ανταγωνιστική και κοινωνικά δίκαιη και ασφαλή κοινωνία. Με καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, ισότιμη πρόσβαση όλων στα δίκτυα νέας γενιάς και δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας".

  Στο περιθώριο της Συνέλευσης, ο κ.  Παππάς, είχε συνάντηση με την Υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η ανάπτυξη των Δικτύων Νέας Γενιάς στην Ελλάδα, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών.

  Σημειώνεται ότι τον Υπουργό συνόδευσε στη Σόφια ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων