Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιουν-2018 17:05

  Μαρίνα Αλίμου, από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου: Νόμιμη η αναβάθμιση από το ΣτΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μαρίνα Αλίμου, από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου: Νόμιμη η αναβάθμιση από το ΣτΕ

  Αναβαθμίζεται και επαναχωροθετείται η μαρίνα Αλίμου η οποία με 11.000 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, συνολική επιφάνεια 428 στρεμμάτων, θαλάσσιο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής   επιφάνειας 240 στρεμμάτων και ωφέλιμου βάθους από -3 έως -8 μ.  με  χερσαία ζώνη της, είναι συνολικής επιφάνειας 210 στρεμμάτων περίπου, είναι η μεγαλύτερη στη χώρα και από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου.

  Το  Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  και με την υπ΄  αριθμ. 93/2018 γνωμοδότησή του  το έκρινε νόμιμο, ενώ έκανε πολλές νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις. Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται και διορθώνονται προχειρότητες και ατέλειες. 

  Όπως αναφέρεται στην  πολυσέλιδη  Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με το Προεδρικό Διάταγμα αναδιαμορφώνεται, ανασχεδιάζεται και βελτιώνεται η μαρίνα Αλίμου η οποία λειτουργεί από το 1970, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα ελλιμενιζόμενα σκάφη και οι επιβαίνοντες, αλλά και οι επισκέπτες.  Η επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια.

  Παναγιώτης Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων