Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιουν-2018 08:45

  Η "δήλωση μετανοίας" ενός –πρώην- Χρυσαυγίτη βουλευτή και τα περί "κομμουνιών" ενός εισαγγελέα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η "δήλωση μετανοίας" ενός –πρώην- Χρυσαυγίτη βουλευτή και τα περί "κομμουνιών" ενός εισαγγελέα

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Αποτελεί -πιθανόν- παγκόσμια πρωτοτυπία, ένας εκλεγμένος βουλευτής, διότι τέτοιος είναι ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, να είναι καταζητούμενος. Δηλαδή εν προκειμένω, μπορεί πολλούς να μη τους ξένισε το κάλεσμα στις Ένοπλες Δυνάμεις για πραξικόπημα από τα χείλη του συγκεκριμένου προσώπου, πλην η εικόνα ενός εκλεγμένου να "καταζητείται" και μάλιστα να ξεφεύγει από αστυνομικά μπλόκα με κινηματογραφικές συμπεριφορές, είναι εξίσου αποκρουστική με όσα είπε.

  Η έννοια, δηλαδή, "καταζητούμενος βουλευτής" είναι εξίσου αποκρουστική με την έννοια "βουλευτής που ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα ζητεί κατάλυσή του". Οι ασύμβατες αυτές έννοιες με την ιδιότητα του βουλευτή ευτελίζουν τελικά την ίδια την ιδιότητα και είναι προφανές πλήγμα και για όσους τον επέλεξαν. Γιατί η κατάληξη και η αφετηρία του προβλήματος είναι σε εκείνους που τον επέλεξαν. 

  Οι "παράπλευρες απώλειες"

  Γεγονός πρωτοφανές είναι επίσης ότι αντεισαγγελέας Εφετών -εν ενεργεία- βρέθηκε μπλεγμένος γιατί άρχισε να γραφεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο κατά των Π. Παυλόπουλου και Α. Τσίπρα με ανοίκειες εκφράσεις, όσο και υπέρ Μπαρμπαρούση με την έννοια ότι δεν έπρεπε του ασκηθεί δίωξη. Συγκεκριμένα ο εν ενεργεία αντεισαγγελέας Εφετών μιλάει σε αναρτήσεις του για "κομμούνια" από τα οποία "καταστράφηκε η χώρα" και πρέπει "να φύγουν", ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και την παραίτηση του Πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί "εθνικό μειοδότη" .

  Κοινοποιεί μάλιστα μια δημοσίευση που απεικονίζει τον Πρωθυπουργό να κάνει μια αισχρή χειρονομία απαντώντας έτσι δήθεν στο αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προφανώς και είναι προσωπικός χώρος έκφρασης για καθέναν, μα προφανώς επίσης θα περίμενε κανείς από έναν εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό εγκράτεια και όχι εξαλλοσύνες. Όμως το είδαμε κι αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με παραγγελία του Στ. Κοντονή να διαταχθεί ποινική και πειθαρχική δίωξη σε βάρος του από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δηλαδή ο υπουργός ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο αλλά η κ. Δημητρίου ζήτησε και ποινικό έλεγχο της υπόθεσης. 

  Δήλωση μετανοίας

  Και μέσα σε όλα αυτά αργά το βράδυ ήρθε και η πρώτη δήλωση μετανοίας ενός - πρώην- χρυσαυγίτη βουλευτή , ο οποίος οδηγήθηκε μπροστά στο υψηλό εμπόδιο της κακουργηματικής κατηγορίας το οποίο πρέπει να υπερπηδήσει, στην ανάγκη να δηλώσει πίστη στο σύνταγμα και διάθεση ανάκλησης όσων είπε. Μάλιστα ενώ αρνείται την κατηγορία είναι ξεκάθαρος πως "θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου….".

  Και συνεχίζει: "Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

  Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα από όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

  Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος. 

  Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το σύστημα δικαιοσύνης μας, προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

  Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων