Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Ιουν-2018 12:56

  Δικηγόροι προς κυβέρνηση: Ανακύπτουν νομικά ζητήματα από τη συμφωνία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δικηγόροι προς κυβέρνηση: Ανακύπτουν νομικά ζητήματα από τη συμφωνία

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:14

  του Παναγιώτη Στάθη

  Πλήρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις συνέπειες της συμφωνίας με τα Σκόπια, ζητεί με παρέμβασή της στο "Μακεδονικό" θέμα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Όπως αναφέρει εντοπίζει "νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από την υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ".

  Η Ολομέλεια με ψήφισμα της καλεί την κυβέρνηση "να εξηγήσει πειστικά στον ελληνικό λαό τους λόγους που επέβαλαν την υπογραφή της συμφωνίας στην παρούσα χρονική περίοδο και να τον ενημερώσει πλήρως για τους όρους της, τα άγνωστα σε αυτόν, τυχόν πλεονεκτήματα, τις δεσμεύσεις και τους κινδύνους που αναλαμβάνει η χώρα, ιδίως ενόψει των πολλαπλών αιρέσεων υπό τις οποίες τελεί η συμφωνία".

  Επιπλέον, επισημαίνει ότι η "συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες, πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική αποδοχή και να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα" και συμπληρώνει πως "για να διασφαλίζεται  η βιωσιμότητά της στον χρόνο δεν πρέπει να στηρίζεται σε περιστασιακές και ισχνές πλειοψηφίες. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις ως προς την αναγνώριση "μακεδονικής" εθνικότητας και γλώσσας".

  Για το λόγο αυτό, οι δικηγόροι προτείνουν "η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος" ενώ παράλληλα προαναγγέλουν την διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας στην Θεσσαλονίκη,  σε χρόνο που θα ανακοινωθεί σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων