Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιουν-2018 17:41

  Στα δικαστήρια κατά της εκλογής Ρούσκα ο αντίπαλός του για την προεδρία των συμβολαιογράφων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στα δικαστήρια κατά της εκλογής Ρούσκα ο αντίπαλός του για την προεδρία των συμβολαιογράφων

  Στο διοικητικό εφετείο κατα της επανεκλογής του Γιώργου Ρούσκα στην προεδρία του  Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσο προσέφυγε ο αντιπαλός του στις εκλογές, Κωνσταντίνος Βλαχάκης, διότι στο εκλογικό μέτρο δεν προσμετρήθηκαν 130 λευκά ψηφοδέλτια.

  Με την προσφυγή ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής με την οποία ανακηρύχθηκε πρόεδρος ο κ. Ρούσκας και να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές σύμφωνα με το Π.Δ. 36/1999 για την ανάδειξη προέδρου στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.

  Όπως ισχυρίζεται, "αντισυνταγματικά και παράνομα" η εφορευτική επιτροπή δεν προσμέτρησε στα έγκυρα ψηφοδέλτια 130 λευκά και έτσι τα 516 ψηφοδέλτια που έλαβε ο κ. Ρούσκας είναι λιγότερα από τις μισές συν μια των εγκύρων ψήφων, που προβλέπει το Π.Δ. 36/1999 για την εκλογή πρόεδρου. 

  Με άλλα λόγια, όταν προστεθούν τα ψηφοδέλτια των δυο μονομάχων (516 και 491) και τα 130 λευκά, το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων ανέρχεται στα 1.137. Κατά συνέπεια πρόεδρος εκλέγεται εκείνος που συγκεντρώνει 570 ψήφους.

  Σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή ο κ. Ρούσκας πλειοψήφησε λαμβάνοντας συνολικά 7 έδρες (είχε 8) έναντι 6 εδρών της μειοψηφίας.

  Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου εξελέγησαν οι Ελένη Κοντογιώργου, Ευτυχία Καραστάθη, Θεόδωρος Χαλκίδης, Θανάσης Δράγιος, Νικόλαος Παπαθέου, και ο Μηνάς Σεφεριάδης από το ψηφοδέλτιο του επανεκλεγέντος προέδρου και από τη μειοψηφία (συνδυασμός "Πνοή Ανανέωση") οι Ευαγγελία Χριστοπούλου-Σταμέλου, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, Χριστίνα Μάνδρου, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Ελένη Τσερτσιγιάννη και Αργυρώ Σεργάκη-Παπαδογιάννη.

  Παναγιώτης Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων