Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουν-2018 14:07

  Συνάντηση Κουρουμπλή με τον γ.γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εξελίξεις γύρω από τη μείωση των αερίων εκπομπών στη ναυτιλία και η συνεργασία με το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (World Maritime University - WMU), στο πλαίσιο αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον γγ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Kitack Lim, και την πρόεδρο του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου, Dr. Cleopatra Doumbia Henry.

  Ο υπουργός Ναυτιλίας και ο γγ του ΙΜΟ τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η περαιτέρω υποστήριξη του κρίσιμου θεσμικού ρόλου του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Οργανισμού για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν τη διεθνή ναυτιλία, η οποία ευστόχως αναδεικνύεται και από το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας.

  Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την αταλάντευτη προσήλωση της Ελλάδας στους στόχους του Οργανισμού και στην αποφυγή αμφισβήτησης του ρόλου του ΙΜΟ μέσω περιφερειακών πρωτοβουλιών, οι οποίες διαταράσσουν το ομοιόμορφο πλαίσιο λειτουργίας της διεθνούς ναυτιλίας. Επίσης, εξέφρασε την πρόθεση εμβάθυνσης της συνεργασίας της χώρας μας με το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του υφιστάμενου μνημονίου συνεργασίας τού WMU με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την υποστήριξη της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, με κατάλληλα καταρτισμένα και εξειδικευμένα στελέχη.

  Σε αυτό το θέμα η ανταπόκριση του γγ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και της παρισταμένης στη συνάντηση προέδρου του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου ήταν θετική.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων