Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Ιουν-2018 07:56

  Δικαστής στη δίκη των "Πυρήνων" ζήτησε αστυνομική προστασία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δικαστής στη δίκη των "Πυρήνων" ζήτησε αστυνομική προστασία

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Σιγή ιχθύος (ή όπως αλλιώς μπορεί να γραφτεί ευγενικά το γεγονός ότι δεν έχει απαντηθεί το διπλό αίτημα) τηρούν οι αρχές ασφαλείας στο αίτημα δικαστή ο οποίος συμμετέχει στη σύνθεση του δικαστηρίου με κατηγορουμένους μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς στις φυλακές Κορυδαλλού, να του παρασχεθεί αστυνομική προστασία ενόψει της συμμετοχής στη δίκη.

  Το αίτημα αφορά στο γεγονός πως οι συνθέσεις των συγκεκριμένων υποθέσεων, είθισται για ευνόητους λόγους να έχει προστασία  εφόσον το ζητήσουν λόγω ακριβώς του αντικειμένου της δίκης. Όταν μάλιστα προστασία έχει μόνο ένα μέλος της συνθέσεως, το οποίο ζήτησε δυο αστυνομικούς και διατέθηκε τελικά μόνο ο ένας.

  Δύο αιτήματα

  Η δίκη στην οποία συμμετέχει ο δικαστικός λειτουργός ξεκίνησε στις 25 Μαΐου στις φυλακές Κορυδαλλού και αφορά τους αποκαλούμενους "ληστές του Διστόμου" αλλά και σειρά άλλων γνωστών αντιεξουσιαστών, όπως και του Νικ. Μαζιώτη για υποθέσεις που αφορούν αποκαλούμενες πράξεις "τρομοκρατίας", το σχέδιο "Φοίνικας" κλπ. Στις 8 Μαΐου, μετά την κλήρωσή του στην υπόθεση, ο δικαστικός λειτουργός απέστειλε έγγραφο στις αστυνομικές αρχές ζητώντας, όπως είχε δικαίωμα, συγκεκριμένους αστυνομικούς για φύλαξη. Το αίτημα αυτό δεν απαντήθηκε εγγράφως, σύμφωνα με πληροφορίες, ποτέ.

  Στη συνέχεια, σύμφωνα με δεύτερο έγγραφο (που παρουσίασε χθες το Star) που έστειλε στις 24 Μαΐου (μια ημέρα πριν τη δίκη δηλαδή) ανέφερε πως "ενημερώθηκε προφορικώς ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί με απόφαση του αρμόδιου υπουργού δεν μπορούν να διατεθούν πλέον για την φύλαξη προσώπων καθώς η εντολή είναι να επιστρέψουν στις πεζές περιπολίες".

  Στη συνέχεια ζήτησε να της απαντήσουν "εγγράφως για την μη αποδοχή της αίτησης της και εφόσον δεν εγκριθούν δεύτερη φορά, να της διατεθούν όποιοι αστυνομικοί εκείνοι έκριναν". Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση. Αποτέλεσμα, να είναι εκτεθειμένη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται με το προσωπικό της αυτοκίνητο στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών, στη συνέχεια με βανάκι της αστυνομίας μεταφέρεται στην αίθουσα του Κορυδαλλού όπου γίνεται η δίκη για την υπόθεση της "Συνωμοσίας Πυρήνων της φωτιάς" και όταν τελειώνει το δικαστήριο, κάνει το ίδιο δρομολόγιο. Δηλαδή ανάγκη προστασίας έχει μόνο στη διαδρομή Εφετείο- Κορυδαλλός;

  Η περίπτωση Σακελλαρίου
  Η απόφαση για την αφαίρεση αστυνομικών από δικαστές, δημοσιογράφους  κλπ που είχαν δεχτεί μια απειλή πριν από πολλά χρόνια, προφανώς και ήταν στη σωστή κατεύθυνση καθώς υπήρχαν πρόσωπα που δεν την χρειάζονταν συνεπώς χρειαζόταν εξορθολογισμός. Όμως προφανώς υπάρχουν και υπερβολές.

  Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από περίπου 10 μέρες  ο παραιτηθείς από την προεδρεία του Συμβουλίου Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστολή-αναφορά στους αρμόδιους υπουργούς Σκουρλέτη-Τόσκα αλλά και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη στοχοποίηση του και ζητώντας πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για τον ίδιο και την οικογένεια του. Από το περιβάλλον του λέγεται ότι μέχρι πρότινος  δεν έχει λάβει καμία απάντηση, ούτε καν τηλεφωνική όχληση
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων