Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Μαϊ-2018 21:22

  Για τον Δεκέμβριο του 2018 μετατίθενται οι εκλογές της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, αλλάζει ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2018.

  Πάντως, όπως σημειώνεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, η επιμελητηριακή κοινότητα παρακολουθεί με αυξημένο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

  Σύμφωνα με την τροπολογία µμετατίθεται η διεξαγωγή των εκλογών της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (Ε.Ε.Δ.Ε.Ε) για τον Δεκέμβριο του 2018, "προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος, ώστε να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός του θεσμού µέσω µμιας ολοκληρωμένης ρύθμισης, η οποία θα επιφέρει αλλαγές στη συγκρότηση και λειτουργία του θεσμού. Με την προτεινομένη αναβολή, οι εκλογές θα διεξαχθούν µε το νέο πλαίσιο, το οποίο θα ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες ανάγκες".

  Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου

  Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σημειώνει ότι η μετάθεση των εκλογών του ICC Hellas χαρακτηρίζεται από προχειρότητα. Συγκεκριμένα δήλωσε:

  "Πλήρης αιφνιδιασμός και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τη μετάθεση για τον Δεκέμβριο, των εκλογών της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (Ε.Ε.Δ.Ε.Ε).

  Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου και της μετάθεσης της έξι μήνες μετά, σύσσωμη η επιμελητηριακή κοινότητα άρχισε να αναρωτιέται για την στόχευση της συγκεκριμένης απόφασης. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την εξέλιξη; Ποιος ή ποιοι άσκησαν πιέσεις για την αναβολή και τελικά ποιος ευνοείται από αυτή τη μετάθεση των εκλογών; Μήπως το διακύβευμα είναι ο έλεγχος του οργάνου; Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν θα οδηγήσει στην υποβάθμιση του;

  Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θεωρεί ότι το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να δώσει πειστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις. Πάντως είναι παραλογισμός να αποφασίζεται η αναβολή σε αυτό το χρονικό σημείο. Ως επιμελητήριο είναι γνωστό ότι είχαμε εκφράσει αντιρρήσεις, καθώς θα είχαμε μόλις 3 αντιπροσώπους ενώ το ΒΕΑ και το ΕΒΕΑ θα είχαν διπλάσιους. Όμως από την στιγμή που ανακοινώθηκε η 1η Ιουνίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, θα έπρεπε να ισχύσει κανονικά ο προγραμματισμός.

  Τέτοιου είδους πρακτικές υποβαθμίζουν βάναυσα τον επιμελητηριακό θεσμό και θίγουν τους εκπροσώπους του, καθώς είναι πρωτοφανές να μετατίθενται εκλογές μόλις τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή τους. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Ταυτόχρονα προκαλεί και μία σειρά άλλων αρνητικών συνεπειών. Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεχθήκαμε πολλά τηλέφωνα από στελέχη διαφόρων επιμελητηρίων της χώρας που θα συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και που τώρα πρέπει να τρέξουν για ακυρώσεις αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων.

  Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που θέτουν οικονομικό θέμα για την αναβολή των εκλογών και συγκεκριμένα το γεγονός ότι κάποια επιμελητήρια δεν ήταν συνεπή στην εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Το ίδιο πρόβλημα όμως υπήρχε και στις εκλογές για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, όπου 16 επιμελητήρια είχαν πρόβλημα με τις συνδρομές τους, χωρίς βέβαια να τεθεί ποτέ θέμα μετάθεσης των εκλογών. 'Αρα, σύμφωνα με τη λογική, είναι κάτι πιο σοβαρό και οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων έχουν κάθε δικαίωμα να το γνωρίζουν".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων