Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαϊ-2018 14:39

  Φ. Κουβέλης: Η κράτηση των "2" εντάσσεται στην εθνικιστική πολιτική Ερντογάν

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Φ. Κουβέλης: Η κράτηση των "2" εντάσσεται στην εθνικιστική πολιτική Ερντογάν

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:28

  Με την επισήμανση ότι η Τουρκία πράττει διαφορετικά από την Ελλάδα, ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στην περίπτωση της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

  Η αναφορά Κουβέλη κατόπιν ερώτησης του Γ. Αμυρά στην συνεχιζόμενη κράτηση των "2" αιφνιδίασε -σε ότι αφορά την έκταση και τις λεπτομέρειες- τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία ο υπουργός προσήλθε για να παρουσιάσει τροπολογία σχετικά με τη μειωμένη θητεία γιών και αδελφών προσώπων που αποβίωσαν ή τραυματίστηκαν από τρομοκρατική ενέργεια.

  "Η κράτηση των δύο εντάσσεται στην επιθετική, εθνικιστική, απαράδεκτη πολιτική Ερντογάν ενόψει των εκλογών", σημείωσε ο κ. Κουβέλης, ενώ έκανε την προσωπική πρόβλεψη ότι αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει. "Θα συνεχίσει με κυμαινόμενη ένταση γιατί εκείνο που επιδιώκει και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα".

  Όπως είπε ο κ. Κουβέλης στην Τουρκία "απέρριψαν την πρόταση για αποφυλάκιση των δύο σε αντίθεση με αυτό που η ελληνική ανεξάρτητη δικαιοσύνη έπραξε στο ζήτημα των δύο Τούρκων στην Κυλλήνη, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στην Τουρκία περιστατικό στις Καστανιές, ενώ χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την κράτηση.  "Λένε ότι εξετάζεται και ένα τρίτο τηλέφωνο των δύο, γεγονός που δεν είναι παρά χρονοτριβή εκ μέρους της Τουρκίας".

  "Δείτε τις δύο τεράστιες διαφορές αναφορικά με απονομή δικαιοσύνης, δεν αποκαλύπτω κάποιο μυστικό αλλά όλοι γίναμε κοινωνοί δηλώσεων του Ερντογάν ότι θα μπορούσε να κάνει βήματα στην τουρκική δικαιοσύνη να ρυθμιστεί το θέμα εάν η Ελλάδα έμπαινε στην λογική διαπραγμάτευσης και ανταλλαγής με τους Τούρκους που έτυχαν χορήγησης ασύλου", υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Κουβέλης.

  Και τόνισε  πως η ελληνική πλευρά δεν θα σταματήσει να αναδεικνύει το θέμα, και να ασκεί πιέσεις σε θεσμοθετημένα όργανα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και στην Αμερική. "Οι πιέσεις συνεχίζονται", είπε.

  Καταλήγοντας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει εκτίμηση για την απελευθέρωση των "δύο" αφού η κράτησή τους εντάσσεται στην  "εθνικιστική αυταρχική απαράδεκτη πολιτική Ερντογάν ενόψει των εκλογών".

  "Η Ελλάδα ούτε δέχεται ούτε μπαίνει σε λογική συζήτησης για τα κυριαρχικά δικαιώματά μας", τόνισε μιλώντας για τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. "Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι συντεταγμένες έχουν δομή. Και στα 8 χρόνια έχουνε μειωμένο προϋπολογισμό και προσπαθούμε να μην γίνονται άσκοπες δαπάνες, αλλά να αξιοποιούμε ό,τι διαθέτουμε. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και η αναβάθμιση των F16. Ενώ κάθε μέρα και περισσότερο βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης των ΕΔ". 

  Επίσης προανήγγειλε ότι θα έρθει νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της ισότητας και τις ατομικές ελευθερίες στις Ένοπλες Δυνάμεις.  

  Μαρία Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων