Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 20-Μαϊ-2018 16:02

  Επιμένουν τα Σκόπια για το "Μακεδονία του Ίλιντεν"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επιμένουν τα Σκόπια για το "Μακεδονία του Ίλιντεν"

  Η ονομασία "Μακεδονία του Ίλιντεν" περιλαμβάνει χρονικό προσδιορισμό και αποτελεί μια ρεαλιστική λύση συμβιβασμού που μπορεί να ικανοποιήσει και τις δύο χώρες, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ, σύμφωνα με το πρακτορείο των Σκοπίων, MIA.

  Όπως σημειώνεται στο τηλεγράφημα, η σκοπιανή κυβέρνηση ελπίζει η πρότασή της να τύχει ευρύτερης αποδοχής από την ελληνική πλευρά, καθώς με την εν λόγω επιλογή του ονόματος "Μακεδονία του Ίλιντεν" γίνεται διαχωρισμός με την περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα. Διαχωρισμός από κάθε άποψη, υπογραμμίζεται.

  Η εξέγερση του Ίλιντεν συμβολίζει τους κοινούς αγώνες όλων των εθνικοτήτων της χώρας μας για δικαιώματα και ελευθερία, χωρίς να εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις από καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο.

  Στη συνέχεια σημειώνεται πως τόσο ο λαός όσο και η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν διεκδικούν εδάφη της Ελλάδας, αλλά και επιβεβαιώνουν τον απαράβατο χαρακτήρα των ελληνικών συνόρων και τον σεβασμό τους για τον ελληνικό πολιτισμό.

  Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για να  δοθεί λύση στη διένεξη που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών εδώ και 25 χρόνια. Είμαστε πολύ κοντά σε λύση, και η φιλία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο κράτη και στους δύο λαούς είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καταλήγει η ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης.

  Διαβάστε ακόμα:

  - πΓΔΜ: "Κάηκε" στο ζέσταμα το "Μακεδονία του Ίλιντεν"

  - Απορρίπτει η κυβέρνηση το "Μακεδονία του Ίλιντεν"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων