Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Μαϊ-2018 20:57

  Υπόθεση Novartis: Σε τρεις μηνύσεις αναφέρεται ο εισαγγελέας που αρχειοθέτησε τις αναφορές κατά των εισαγγελέων διαφθοράς

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Υπόθεση Novartis: Σε τρεις μηνύσεις αναφέρεται ο εισαγγελέας που αρχειοθέτησε τις αναφορές κατά των εισαγγελέων διαφθοράς

  του Παναγιώτη Στάθη

  Για  τρεις μηνύσεις- αναφορές , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  μιλάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, στην πράξη αρχειοθέτησης που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση Novartis. Η υπόθεση ανακινήθηκε όταν το υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής έθεσε στο αρχείο τις μηνύσεις τις οποίες είχαν υποβάλλει πολιτικά πρόσωπα κατά των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς για την υπόθεση Novartis. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης: "Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις Δημητρίου Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά κατά των εισαγγελικών λειτουργών Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη".

  Αντίδραση Αβραμόπουλου

  Λίγη ώρα αργότερα συνεργάτες του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, διευκρίνιζαν ότι: "Δεν κατετέθη ποτέ μήνυση από τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο κατά των εισαγγελικών λειτουργών κ. Ελένης Τουλουπάκη, κ. Χρήστου Ντζούρα και κ. Στυλιανού Μανώλη, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης". Όμως στο δια ταύτα της διάταξης αρχειοθέτησης που υπογράφει ο κ. Αγγελής, αναφέρεται ότι "για τους λόγους αυτούς απορρίπτουμε: α) Την από 16-2-18 μηνυτήρια αναφορά του Δημ.Αβραμόπουλου, β) την από 20-2-18 μηνυτήρια αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου και γ) την από 5-2-18 μηνυτήρια αναφορά του Αντ. Σαμαρά κατά των: α) Ελένης Τουλουπάκη, αντεισαγγελέως Εφετών,  β) Χρήστου Ντζούρα Εισαγγελεως Πρωτοδικών και γ) Στ. Μανώλη, αντεισαγγελέως Πρωτοδικών .

  Στο σκεπτικό αναφέρεται επίσης: "Οι καταγγελλόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί ενήργησαν νομοτύπως, νομίμως και εντός του πλαισίου των υπηρεσιακών των καθηκόντων και υποχρεώσεων. Ουδεμία δε κατάχρηση εξουσίας ή οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα διέπραξαν, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Κατά συνέπεια, οι υπό κρίση μηνύσεις, αναφορές, εγκλήσεις κατά των εισαγγελικών λειτουργών, πρέπει να απορριφθούν ως ουσία αβάσιμες, κατ΄άρθρο 29 παρ 4 και 47 ΚΠΔ και να τεθεί η κρινόμενη υπόθεση, ως προς αυτούς στο αρχείο".

  Τα πολιτικά πρόσωπα

  Για την ίδια υπόθεση είχαν υποβληθεί μηνύσεις και σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, οι οποίες έχουν διαβαστεί στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες,  εδώ και καιρό.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων