Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Μαϊ-2018 15:50

  Οι θεσμοί καλούν το ΑΣΕΠ για εξηγήσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Οι θεσμοί καλούν το ΑΣΕΠ για εξηγήσεις

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη 

  Το ΑΣΕΠ καλούν οι θεσμοί προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σε σχέση με την καθυστέρηση που έχει υπάρξει στην διαδικασία επιλογής 69 γενικών γραμματέων των υπουργείων. Αυτό ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο συμμετείχε στη συνάντηση με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητηθεί από το ΑΣΕΠ να δώσει χρονοδιαγράμματα, αλλά και να προτείνει διαδικασίες επιτάχυνσης προκειμένου να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος. 

  Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα πρέπει να επιλεγούν με αντικειμενικά, μη κομματικά κριτήρια, από 9μελές συμβούλιο στο οποίο επικεφαλής είναι το ΑΣΕΠ. 

  Το ίδιος στέλεχος ανέφερε ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί 30 από τους 89 νέους γενικούς διευθυντές και πως οι υπόλοιποι 59 θα τοποθετούν εντός του επόμενου μήνα. 

  Κατά τ’ άλλα, οι προκηρύξεις για τους νέους διευθυντές στα υπουργεία θα εκδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, έτσι ώστε η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησής τους να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου. Τέλος, οι νέοι προϊστάμενοι στα υπουργεία θα επιλεγούν μέχρι τέλος του χρόνου. 

  Όσον αφορά την ηλεκτρονική αξιολόγηση του προσωπικού, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Ιουλίου. 

  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εντός του 2018 θα υπάρξουν άλλοι δύο κύκλοι κινητικότητας.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων