Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Μαϊ-2018 18:24

  Στο ΕΣΥ εντάσσονται το Νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στο ΕΣΥ εντάσσονται το Νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εντάσσονται πλέον το Νοσοκομείο κρατουμένων και το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε ως νόμιμα με νομοτεχνικές παρατηρήσεις τα δυο προεδρικά διατάγματα τα οποία κατατέθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με τα διατάγματα  γίνεται πράξη η εξαγγελία προ 16μηνου για την ένταξή τους στο ΕΣΥ.

  Τα δυο διατάγματα εγκρίθηκαν από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την πάρεδρο Θεοδώρα Ζιάμου, αλλά με επιμέρους νομοτεχνικές παρατηρήσεις , κυρίως για το οικονομικό κόστος. Ενδεικτικά αναφέρουν:

  - πως υπάρχει η πρόβλεψη ότι δεν θα δημιουργηθεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό καθώς οι δαπάνες θα καλύπτονται από το υπουργείο, την αρμόδια περιφέρεια Υγείας και το Αττικό Νοσοκομείο.

  -όμως οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι στο από 13.11.2017 έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης  για μεν την "Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού" αναφέρει ότι το ετήσιο κόστος προμηθείας του φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, κ.λπ. υπολογίζεται στα 75.000 ευρώ, ενώ για το νοσοκομείο κρατουμένων το υπουργείο υπέδειξε ως δαπάνη το ποσό των 115.000 ευρώ. Ζητεί λοιπόν τα ποσά αυτά να αναφερθούν ως δαπάνες στα διατάγματα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων