Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Μαϊ-2018 10:00

  Δεν λειτουργούσε δύο στις τρεις μέρες για δύο χρόνια το ακτινολογικό εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δεν λειτουργούσε δύο στις τρεις μέρες για δύο χρόνια το ακτινολογικό εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου

  Δύο στις τρεις ημέρες, σε διάστημα δύο ετών το ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Μυκόνου δεν λειτουργούσε και τα περιστατικά προωθούνταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού, σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, που πραγματοποίησαν έκτακτο έλεγχο, μετά από καταγγελία.

  Ειδικότερα, το 2015 το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτούργησε 245 ημέρες και το 2016, 198 ημέρες. Το Κέντρο Υγείας είχε προμηθευτεί το συγκεκριμένο μηχάνημα το 2009, και το ίδιο έτος καταγράφεται πτώση 41,46% των ακτινολογικών εξετάσεων σε σχέση με τα προηγούμενη έτη.

  Ο έκτακτος έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, διενεργήθηκε μετά από καταγγελία "για εσκεμμένη, μη λειτουργία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, των ακτινολογικών διαγνωστικών μηχανημάτων στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, προς όφελος των δύο ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων του νησιού και των υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας".

  Μάλιστα, στο πόρισμα των Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, υπάρχει αναφορά εργαζόμενου του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ακτινολογικό μηχάνημα υπέστη βλάβη τρεις φορές μέσα σε πέντε μήνες, ενδεχομένως λόγω απειρίας του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να "αδυνατεί" να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Επίσης, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, το ακτινολογικό μηχάνημα "εξαφανίστηκε" από το Κέντρο Υγείας, καθώς "δεν ανευρέθηκε κατά τον επιτόπιο έλεγχο του κλιμακίου ελέγχου", ενώ επιπρόσθετα "δεν βρέθηκε καταγεγραμμένο στις καταστάσεις πάγιου εξοπλισμού, δεν βρέθηκαν παραστατικά αποξήλωσης και πιθανής αχρήστευσής του και δεν δόθηκαν σχετικές πληροφορίες από τους παραβρισκόμενους υπαλλήλους του ΚΥ".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμη:

  *Πολάκης: Το πόρισμα για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου αφορά πεπραγμένα προηγούμενων κυβερνήσεων

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων