Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Μαϊ-2018 12:38

  ΕΣΘ: Θύματα ενός μηχανισμού που υπολειτουργεί η Θεσσαλονίκη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΕΣΘ: Θύματα ενός μηχανισμού που υπολειτουργεί η Θεσσαλονίκη

  Ανοχύρωτη πόλη παραμένει η Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, αναφορικά με την κατάσταση της Θεσσαλονίκης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

  Όπως επισημαίνει, για μια ακόμη φορά η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της γίνονται θύματα ενός μηχανισμού που υπολειτουργεί και αδυνατεί να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις.

  "Επανειλημμένα οι έμποροι οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι αυτής της πόλης, κάνουν απολογισμό ζημιών που έχουν υποστεί λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, για τις οποίες, αν είχαν γίνει οι απαιτούμενες υποδομές, θα αποτρέπονταν οι εικόνες που είδαμε χθες στη Θεσσαλονίκη.

  Φρεάτια βουλωμένα σε κάποια σημεία της πόλης, πλημμυρισμένες επιχειρήσεις και υπόγεια, κατεστραμμένα εμπορεύματα, σκουπίδια σκορπισμένα, διακοπή νερού, διακοπή ρεύματος, κίνδυνος δημόσιας υγείας, κίνδυνος απώλειας ζωών!

  Με τη φύση δεν μπορεί κανείς να τα βάλει. Αυτό όμως που μπορεί και επιβάλλεται να κάνει η πολιτεία, είναι να επενδύει μέρος των εισφορών που με μεγάλη δυσκολία καταθέτουν οι επαγγελματίες και οι πολίτες στο κράτος, για το αυτονόητο, για να έχουν τη στοιχειώδη προστασία που δικαιούνται. Από την άλλη, επιβάλλεται επίσης ο κάθε πολίτης να λειτουργεί με συναίσθηση του κοινού συμφέροντος και να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αποφυγή τέτοιων εξελίξεων.

  Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, πολλές φορές στο παρελθόν, έχει καλέσει τους συναδέλφους εμπόρους να διατηρούν, όσο είναι αυτό δυνατόν, καθαρά τα πεζοδρόμια και τα φρεάτια που βρίσκονται πλησίον τους.

  Η κύρια ευθύνη, όμως, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας, ανήκει στους αρμόδιους Φορείς και στο Κράτος.

  Καλούμε όλους τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα σε έργα υποδομών και σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, ώστε να μην χρειαστεί να δούμε ξανά τέτοιες καταστάσεις, γιατί Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ….".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων