Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Μαϊ-2018 16:45

  Συνεδρίασε το ΚΥΣΚΟΙΠ με μοναδικό θέμα τη νέα γενιά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συνεδρίασε το ΚΥΣΚΟΙΠ με μοναδικό θέμα τη νέα γενιά

  Συνεδρίασε σήμερα σε ευρεία σύνθεση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), υπό τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

  Όπως ανακοίνωσε η αντιπροεδρία, η συνεδρίαση ήταν θεματική και επικεντρωμένη αποκλειστικά στη Νέα Γενιά, σε συνέχεια των αποφάσεων που είχε λάβει το ΚΥΣΚΟΙΠ στις 8 Μαρτίου 2017.

  Όπως ανακοινώθηκε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Προγράμματος και του σχεδιασμού της επόμενης περιόδου για την Ελλάδα του 2030, με τη συγκρότηση για πρώτη φορά Ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, η Νεολαία αποκτά κεντρική θέση, με στόχο να καταστεί πρωταγωνιστής της επόμενης ημέρας για τη χώρα.

  Στην κατεύθυνση αυτή, το ΚΥΣΚΟΙΠ:
  • Ενέκρινε το πλαίσιο της Στρατηγικής "Νεολαία ‘17-‘27", που παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου. Η Στρατηγική αναπτύσσεται σε 7 πυλώνες-στόχους για την εδραίωση συνθηκών αυτονομίας και ισότητας των νέων:
  - Προσιτή και ποιοτική εκπαίδευση - κατάρτιση - μαθητεία
  - Προαγωγή της ανεξαρτησίας των νέων και διευκόλυνση της μετάβασής τους στην ενήλικη ζωή
  - Αξιοπρεπής εργασία και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας
  - Υγεία, πρόνοια και ευεξία
  - Ενίσχυση της συμμετοχής στη δημοκρατική ζωή
  - Μείωση ανισοτήτων
  - Πόλεις φιλικές στους νέους και δημογραφική ανανέωση της υπαίθρου
  Οι πυλώνες-στόχοι διαπερνώνται από τις οριζόντιες προτεραιότητες για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, συμμετοχή στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και άρση εμποδίων πρόσβασης και ένταξης που αντιμετωπίζουν ειδικές ομάδες πληθυσμού.

  • Αποφάσισε τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως φορέα συντονισμού, υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης της Στρατηγικής, στη βάση της εισήγησης του αρμόδιου Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου.

  • Δρομολόγησε τη διοργάνωση θεματικού συνεδρίου για τη Νέα Γενιά, σύμφωνα με την εισήγηση του Υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη. Στην ανοιχτή αυτή και συμμετοχική διαδικασία κοινωνικής διαβούλευσης, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν οι εξειδικευμένες πολιτικές και δράσεις που το κάθε Υπουργείο αναλαμβάνει, στο πλαίσιο της Στρατηγικής "Νεολαία ‘17-‘27".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων