Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαϊ-2018 18:57

  Υπόθεση λαθραίας υδροληψίας με εμπλοκή υπαλλήλων της ΕΥΑΘ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Υπόθεση λαθραίας υδροληψίας με εμπλοκή υπαλλήλων της ΕΥΑΘ

  Περιστατικό λαθραίας υδροληψίας καταγγέλλει το σωματείο  Εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

  Όπως σημειώνει, μετά από υποψίες για κλοπή νερού – λαθραία υδροληψία – από βυρσοδεψείο, έμπειρο σε αυτοψίες συνεργείο μας (4 ατόμων και με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) επαλήθευσε την παρανομία. Ακολουθήθηκε όλο το τυπικό και το θέμα ήρθε στο ΔΣ της ΕΥΑΘ για την επιβολή κυρώσεων. Εκεί αποκαλύφθηκε, ότι εργαζόμενος της ΕΥΑΘ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, πραγματοποίησε από μόνος του δεύτερο έλεγχο (14 ημέρες μετά από τον πρώτο έλεγχο), στο ίδιο βυρσοδεψείο, και πάνω σε απλό αντίγραφο του εγγράφου με το οποίο είχε γίνει ο προηγούμενος έλεγχος, βεβαίωσε ότι… δεν υπάρχει λαθραία υδροληψία.

  Με το έγγραφο αυτό, ο ιδιοκτήτης του βυρσοδεψείου, προσέφυγε στα δικαστήρια εις βάρος της ΕΥΑΘ και διαμαρτυρόμενος για το ότι τελικά δεν υπάρχει κλοπή νερού. Επικαλείται δε, ότι του το χορήγησε "μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ". Ήδη η επιτροπή ελέγχου του εσωτερικού ελέγχου, επιβεβαίωσε τις παραπάνω πράξεις με πολυσέλιδη έκθεση και για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΑΘ, το ΔΣ της εταιρείας ζήτησε την παραίτηση μελών του, των δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ έχει ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη.

  Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάννης Κρεστενίτης επιβεβαίωσε τις καταγγελίες και δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι "η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται σε ένα πραγματικό αλλά θλιβερό γεγονός, παράνομης υδροληψίας και εμπλοκής και άλλων σε αυτήν την ιστορία".

  "Η παρούσα διοίκηση και εγώ προσωπικά είχαμε πει από την αρχή ότι θα πορευθούμε με γνώμονα τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Όταν το γεγονός έγινε γνωστό στη διοίκηση κινηθήκαμε προς τρεις κατευθύνσεις, να χρεωθεί ο παραβάτης βάσει του κανονισμού της υδροληψίας με το πρόστιμο που πρέπει για να διεκδικήσουμε τα χρήματα ως εταιρεία". Ο ίδιος, συμπλήρωσε, ότι "όσον αφορά εργαζόμενους από την εταιρεία, κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία σύμφωνα με τον κανονισμό και το θέμα βρίσκεται στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της εταιρείας".

  Ο κ. Κρεστενίτης είπε, επίσης, ότι όσον αφορά στα μέλη του ΔΣ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, διερευνήθηκε η εμπλοκή τους και όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει παράβαση άρθρου του καταστατικού της εταιρείας το ΔΣ αποφάσισε ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξης. "Ζήτησα την παραίτηση των δύο μελών και το Συμβούλιο συμφώνησε με αυτή τη θέση, ωστόσο τα μέλη δεν έχουν παραιτηθεί, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε", κατέληξε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων