Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Μαϊ-2018 22:19

  Τ. Τζήκας (ΣΕΠΕ): Ο κλάδος των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μπορεί να γίνει στρατηγική βιομηχανία για τη χώρα μας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κλάδος των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, μπορεί να αποτελέσει τον στρατηγικό εκείνο κλάδο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, με βάση το νέο της παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία, ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΠΕ Τάσος Τζήκας, προσφωνώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο που διοργανώνει με θέμα την ψηφιακή οικονομία.

  Ο κ. Τζήκας επισήμανε ότι ο τομέας των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, αποτελεί έναν κλάδο που δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τους υπόλοιπους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, και με μικρές επενδύσεις, διαθέτοντας αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, μπορεί να γίνει μια στρατηγική βιομηχανία για την χώρα μας. Υπάρχουν 5.500 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα από τον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής, που παρά τις συνέπειες της κρίσης, μπορεί να εξελιχθούν σε ένα τεχνολογικό "στρατό" που θα εξάγει καινοτομία στις διεθνείς αγορές.

  Επισήμανε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας δεν μπορεί να βασιστεί όπως στο παρελθόν στην ανάπτυξη ενός κλάδου, αλλά πολλών, με στρατηγικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

  Ο κ.Τζήκας επισήμανε ότι η ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός, και επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να χαθεί η ευκαιρία, η χώρα μας να επωφεληθεί από τις τεχνολογικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων