Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Μαϊ-2018 18:38

  Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο και το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο και το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εντάσσονται πλέον το Νοσοκομείο κρατούμενων και το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπως προβλέπουν τα δυο προεδρικά διατάγματα τα οποία κατατέθηκαν προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τα διατάγματα κάνουν πράξη την εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή τον Δεκέμβριο του 2016  για την ένταξή τους στο ΕΣΥ και την μετονομασία τους σε "Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού" και  "Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού".

  Η ψυχιατρική μονάδα θα συνδέεται με το "Αττικόν" (Β΄ Ψυχιατρική Κλινική /τομέας ψυχικής υγείας),  αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες θεραπευτικές υπηρεσίες του και το νοσοκομείο αναλαμβάνει πλήρως το επιστημονικό και θεραπευτικό έργο. Η μονάδα είναι δυναμικότητας 200 κλινών (180 ανδρών, 10 νεαρών ατόμων και 10 γυναικών).

  Όλο το κόστος αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης διατηρεί την ευθύνη για τη διοίκηση, την ασφάλεια κ.λπ. του καταστήματος. Παράλληλα δημιουργούνται ειδικά τμήματα για γυναίκες και νεαρούς κρατουμένους καθώς και παρατηρητήριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησης για την ομαλή κοινωνική επανένταξη των αποφυλακιζόμενων ατόμων.

  Το Κέντρο Υγείας κρατουμένων θα μπορεί να φιλοξενήσει 100 άτομα (50 κλίνες για βραχεία νοσηλεία και 50 για ιατρική παρακολουθήσει και θεραπεία χρονίων πασχόντων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους) και θα συνδέεται επιστημονικά με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Άγιος Παντελεήμων (Πειραιάς). Όταν δεν εφημερεύει τα έκτακτα ή επείγοντα περιστατικά θα παραπέμπονται για την αντιμετώπιση ή τη νοσηλεία τους στα νοσοκομεία Αττικόν, Θριάσιο, Τζάνειο, Μεταξά, Ευαγγελισμός, Γεννηματάς και Σωτηρία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων