Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 06-Μαϊ-2018 20:30

  ΚΕΔΕ: Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ δεν αποτελεί μεταρρύθμιση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΚΕΔΕ: Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ δεν αποτελεί μεταρρύθμιση

  Δεν έχει αλλάξει η πάγια θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. η οποία σε σημερινή της ανακοίνωση τονίζει ότι το "νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών επιστράφηκε ως απαράδεκτο, γιατί δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά οδηγεί στην απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης".

  Ειδικότερα, η Κ.Ε.Δ.Ε. αναφέρει ότι "θεωρεί επιβεβλημένο να τοποθετηθεί επίσημα για τον προγραμματισμό των κινήσεων της ενόψει της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και της κοινής συνεδρίασης ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή 10 και 11 Μαίου, επειδή τις τελευταίες ώρες διακινούνται από διάφορες πλευρές φήμες ότι έχει δοθεί παράταση δύο μηνών στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

  Ξεκαθαρίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι:

  Πρώτον, η πάγια θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. δεν έχει αλλάξει. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών επιστράφηκε ως απαράδεκτο, γιατί δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά οδηγεί στην απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.

  Δεύτερον, επιμένουμε στην άποψη ότι είναι αναγκαίο να δοθεί τουλάχιστον δύο μήνες χρόνος διαβούλευσης, προκειμένου να συζητήσουμε ουσιαστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, στη βάση των πάγιων θέσεων που έχει παρουσιάσει η Κ.Ε.Δ.Ε. εδώ και ένα χρόνο, μέσα από τις αποφάσεις τριών συνεδρίων της ( Βόλος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα).

  Τρίτον, σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε από την τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη, ότι θα υπάρξει δίμηνη διαβούλευση. Επιμένουμε στην εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού μας, που προβλέπει:

  ·    συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των ΠΕΔ όλης της χώρας, στις αρχές της εβδομάδας και λήψη αποφάσεων πάνω στο κείμενο του Νομοσχεδίου

  ·    διενέργεια νέας Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ , το πρωί της προσεχούς Πέμπτης 10 Μαίου, στην Αθήνα , στο ξενοδοχείο Κάραβελ, για λήψη απόφασης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας

  ·    διενέργεια κοινής συνεδρίασης ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ το πρωί της Παρασκευής, 11 Μαίου , στον ίδιο χώρο.

  Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού δεν εφησυχάζει. Η αλλαγή του συνόλου του περιεχομένου του νομοσχεδίου είναι ο μοναδικός μας στόχος, μέσα απο την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Κυβέρνηση.

  Με αφετηρία τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των ΠΕΔ όλης της χώρας, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας της Αυτοδιοίκησης, με αφετηρία την Γενική Συνέλευση της προσεχούς Πέμπτης".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων