Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Μαϊ-2018 22:15

  Εκπαιδευτικό τραπεζικό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με τίτλο "Judicial Education Program in Banking and Finance".

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

  Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος προσφώνησε την εκδήλωση, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης, ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσιος Χιόνης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών καθηγητής Νικόλαος Καραμούζης.

  Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Διευθυντή του Εργαστηρίου Τραπεζικής του ΕΚΠΑ Καθηγητή Δημήτριου Βασιλείου με θέμα το "Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα".

  To πρόγραμμα

  Το "Judicial Education Programme in Banking and Finance" διοργανώνεται από τα Εργαστήρια Τραπεζικής και Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

  Οι καθηγητές του ΕΚΠΑ Ν. Ηρειώτης, Δ. Βασιλείου, Δ. Μπάλιος και ο καθηγητής Δ. Χιόνης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο ταχύρρυθμο πρόγραμμα σπουδών, στο οποίο δίνεται έμφαση στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων και προβλημάτων τραπεζικής και χρηματοοικονομικής, στην ομαδική εργασία και στην αξιοποίηση της μακρόχρονης εμπειρίας των διδασκόντων και των συμμετεχόντων.

  Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εργαλείων επιμόρφωσης σε τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα, σχεδιασμένων για τις ανάγκες των Ελλήνων επαγγελματιών του δικαίου.

  Σκοπός του "Judicial Education Programme in Banking and Finance" αποτελεί η ανάπτυξη και βελτίωση των γνώσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία πληρέστερων συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης.

  Ενδεικτική θεματολογία του προγράμματος αποτελεί:
  - Οικονομικά για Δικαστικούς Λειτουργούς
  - Κίνδυνοι και Χρηματοπιστωτικό Περιβάλλον
  - Ανάλυση Πιστωτικού Κινδύνου και Χρηματοδότηση
  - Φορολογία
  - Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

  Στους συμμετέχοντες χορηγείται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Η ιστοσελίδα προγράμματος που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν πληροφορίες είναι: http://www.executive-programs.econ.uoa.gr/judicial/

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων