Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Απρ-2018 16:10

  UNICEF: Θα συνεργαστούμε με την εισαγγελία Αθηνών στην έρευνα για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  UNICEF: Θα συνεργαστούμε με την εισαγγελία Αθηνών στην έρευνα για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή

  Σε ανακοίνωση προέβη η UNICEF, στον απόηχο της διακοπής της συμφωνίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα, ύστερα από ελέγχους που αποκάλυψαν διοικητικές δυσλειτουργίες. Όπως κάνει γνωστό, θα συνεργαστεί πλήρως με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην έρευνα που διεξάγει για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή, ενώ ανακοινώνει ότι ήδη έχουν αρχίσει διεργασίες, προς την κατεύθυνση καθορισμού μιας νέας Εθνικής Επιτροπής στην Ελλάδα. Μάλιστα, η UNICEF για μια ακόμη φορά διατρανώνει την δέσμευση της να συνεχίσει την 70-ετή στήριξη και συνεργασία της με την Ελληνική κοινωνία.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

  " Η UNICEF προέβη σε διακοπή της συμφωνίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα, μετά από διεξαγωγή δύο διαδοχικών ελέγχων από ανεξάρτητους φορείς – ο πρώτος κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής και ο δεύτερος με αίτημα της UNICEF – οι οποίοι αποκάλυψαν διοικητικές δυσλειτουργίες και ανέδειξαν μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις. Αυτές περιλάμβαναν ανεπαρκή καταγραφή λογιστικών συναλλαγών, αμφισβητούμενες πρακτικές απασχόλησης και ελλιπή διακυβέρνηση. Ο ανεξάρτητος έλεγχος που ανέθεσε η UNICEF δεν διαπίστωσε την ύπαρξη απάτης.

  Η UNICEF επένδυσε σημαντικούς πόρους και συνεργάστηκε μεθοδικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Επιτροπής για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πλάνου αναδιοργάνωσης, το οποίο θα επανέφερε την διοικητική διαχείρησή της στα διεθνή πρότυπα που απαιτούνται για το διεθνές δίκτυο Εθνικών Επιτροπών του Οργανισμού και που αναμένονται από τους εταίρους μας.

  Παρά τις εντατικές προσπάθειες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένης της αναποφασιστικότητας και του διχασμού του Διοικητικού Συμβουλίου, οι στόχοι μας δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν.

  Η UNICEF δεσμεύεται να συνεχίσει την 70-ετή στήριξη και συνεργασία της με την Ελληνική κοινωνία.

  Το σημαντικό έργο της UNICEF για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα θα συνεχιστεί ως έχει, ως μέρος του πλάνου της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης, το οποίο στηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών.

  Διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει προς την κατεύθυνση καθορισμού μιας νέας Εθνικής Επιτροπής στην Ελλάδα ώστε η UNICEF να συνεχίσει με υπερηφάνεια το έργο της για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

  Η UNICEF θα συνεργαστεί πλήρως με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην έρευνα που διεξάγει για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή".

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων