Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Απρ-2018 19:38

  Δεν αναγνωρίζει το υπουργείο Παιδείας τους ψυχολόγους - εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δεν αναγνωρίζει το υπουργείο Παιδείας τους ψυχολόγους - εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων

  Την απουσία απόφασης του υπουργείου Παιδείας με την οποία καθορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ψυχολόγων που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία, αποκαλύπτει προσφυγή ιδιωτικής εκπαιδευτικού-ψυχολόγου στο Συμβούλιο Επικρατείας. 

  Σύμφωνα με την προσφυγή το υπουργείο Παιδείας δεν αναγνωρίζει στους ψυχολόγους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων το δικαίωμα να είναι  ψυχολόγοι εκπαιδευτικοί γι' αυτό και προσλαμβάνονται ως διοικητικό προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τα καθήκοντα των ψυχολόγων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων είναι όμοια με τα καθήκοντα των ψυχολόγων των δημοσίων σχολείων. Με την προσφυγή η ψυχολόγος που εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο από το 2008 ζητεί να καθοριστούν τα καθήκοντά τους, όπως των ψυχολόγων εκπαιδευτικών του Δημοσίου τομέα που έχουν καθηκοντολόγιο και δικαιώματα των εκπαιδευτικών (διακοπές, κ.λπ.).  

  Η ψυχολόγος εκπαιδευτικός του ιδιωτικού τομέα είχε υποβάλει αίτηση στο υπουργείο Παιδείας  και ζητούσε να αρθεί η διάκριση αυτή μεταξύ των ψυχολόγων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και να προσδιοριστούν με υπουργική απόφαση τα   δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ψυχολόγων του ιδιωτικού τομέα. Αλλά το υπουργείο Παιδείας ουδέποτε ανταποκρίθηκε στο αίτημά της και έτσι η ψυχολόγος προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητά να ακυρωθεί η άρνηση αυτή του υπουργού Παιδείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων