Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Απρ-2018 11:32

  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κατά... κυβέρνησης για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κατά... κυβέρνησης για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

  Της Μαρίας Νταλιάνη 
   
  Την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να αποεπενδύσει από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, ενώ ζήτησε "ισοδύναμα" εάν τελικά προχωρήσει. 

  Ο κ. Παπαηλιού, συνεπής με όσα είχε ήδη πει στις αρχές του Ιανουαρίου όταν είχε έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο-σκούπα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αρνητικός απέναντι στο νομοσχέδιο Σταθάκη. 

  "Δεν πείθουν οι απαντήσεις, μένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί μπήκε η Μεγαλόπολη στις λιγνιτικές μονάδες που πωλούνται" τόνισε ο κ. Παπαηλιού, χαρακτηρίζοντας "αρνητική εξέλιξη" το θέμα. 

  Όπως είπε, δεν λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές προεκτάσεις του προβλήματος και σημείωσε ότι υπάρχουν χωριά που εγκαταλείφθηκαν και χωριά που απαλλοτριώθηκαν για να λειτουργήσει η ΔΕΗ, χωρίς σήμερα να λαμβάνεται υπόψη ούτε η μετεγκατάστασή τους. "Στο γνωστό θέμα του Τριπόταμου έχει υπάρξει κυβερνητική δέσμευση  περιμένουμε το θέμα να λυθεί τώρα" τόνισε. 

  "Η Αρκαδία είναι από της πλέον μειονεκτικές περιοχές. Το ΑΕΠ εμφανίζεται υψηλό εξαιτίας της ΔΕΗ. Δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω ανεργία. Κι αυτό γιατί θα αφαιρέσει το κοινωνικό στοιχείου που η ΔΕΗ εμπλούτιζε την περιοχή. Θα καταργήσει ίσως όχι αμέσως, θέσεις εργασίας ενώ θα μειώσει το εισόδημα κατοίκων. Είναι μείζον ζήτημα  η πώληση των λιγνιτικών μονάδων". 

  Ζήτησε να υπάρξει διασφάλιση διάρκειας και όρων εργασίας για όσους πάνε στις νέες εταιρίες, θέσπιση εντοπιότητας στις προσλήψεις, ρητή αναφορά για αποκατάσταση εδαφών, αύξηση του λιγνιτόσημου –χθες βράδυ ο Γ. Σταθάκης το ανέβασε από 1,2 σε 1,4- . "Οι πόροι πρέπει να πηγαίνουν στην τοπική κοινωνία και τον Δήμο, να μην πηγαίνουν στο γάμο του καραγκιόζη" υπογράμμισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. 

  Και κατέληξε λέγοντας ότι προσπάθησε να μιλήσει "με νηφαλιότητα και ρεαλισμό  για το πρόβλημα. Όμως είναι πλήγμα η πώληση λιγνιτικών μονάδων χρειάζονται ισοδύναμα". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων