Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Απρ-2018 17:10

  Καθηγητής Λαζαράτος για ΟΑΣΘ: "Το ΣτΕ δεν έκανε καμία κρίση για τη συνταγματικότητα του νόμου"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καμία κρίση για τη συνταγματικότητα του νόμου κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ δεν έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, αναφέρει σε δήλωσή του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνος Λαζαράτος, που εκπροσώπησε στο δικαστήριο τους 399 μικρομετόχους που είχαν προσφύγει με αιτήσεις ακυρώσεως.

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής:

  "Το ΣτΕ ΔΕΝ έκρινε ως αντισυνταγματική την αποκλειστική ανάθεση στον Ο.Α.Σ.Θ. των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με τις αποφάσεις του 870-873/2018, όπως γράφτηκε σε όλες τις ιστοσελίδες και στον τύπο.
   
  Το ΣτΕ ΔΕΝ έκρινε ότι σωστά ο νομοθέτης μετέβαλε αντιλήψεις και ανέθεσε την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου Θεσσαλονίκης σε κρατικό Ν.Π.Δ.Δ.
   
  Το ΣτΕ ΔΕΝ έκανε απολύτως καμία κρίση για τη συνταγματικότητα του νόμου 4482/2017.
   
  Το ΣτΕ έκρινε εαυτό αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, αφενός μεν, διότι οι αιτήσεις ακυρώσεως στρέφονταν κατά νομοθετικών διατάξεων, αφετέρου δε, διότι η υπόθεση αφορά ως προς τα ζητήματα της εκκαθαρίσεως τα πολιτικά δικαστήρια.
   
  Το κρίσιμο σημείο της 8. σκέψης του ΣτΕ, που εντάσσεται στο ιστορικό και όχι στο σκεπτικό της αποφάσεως και δημιούργησε ολότελα εσφαλμένες εντυπώσεις έχει ως εξής, λέξη προς λέξη: 
   
  "Ακολούθως μεταβλήθηκαν οι αντιλήψεις του νομοθέτη ως προς τον καλύτερο, για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, τρόπο εκτελέσεως του συγκοινωνιακού έργου στην πόλη της Θεσσαλονίκης".
   
  Αυτές όμως είναι οι ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ και όχι ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ!

  Μετά τιμής,

  Πάνος Λαζαράτος

  Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων