Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Απρ-2018 14:13

  O Πρ. Παυλόπουλος δέχθηκε τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:15

  Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα στις 12:00 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης, με αφορμή την παράδοση της Ετήσιας Έκθεσης για το 2017.

  Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, στην ανταλλαγή απόψεων για την ελληνική οικονομία και την κεφαλαιαγορά, που ακολούθησε, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το "έργο της Επιτροπής, το οποίο παρακολουθεί και εκτιμά βαθύτατα".

  Εστίασε κυρίως "στη συμβολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον εμπλουτισμό της αγοράς με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας".

  Ακολούθως ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής το οποίο το 2017 κινήθηκε σε τρεις άξονες. "Στην προστασία των επενδυτών, κυρίως των μικρών, την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της κεφαλαιαγοράς βάσει κανόνων για όλους, καθώς και τη συμβολή της στη θεσμοθέτηση και εφαρμογή νέων χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο την άντληση και κατανομή κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία για διατηρήσιμη ανάπτυξη.

  Το Χρηματιστήριο τον τελευταίο χρόνο δείχνει σημαντικά στοιχεία ανάκαμψης, κάτι που σημαίνει ότι επανέρχεται σταδιακά η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού. Η συνέχεια βέβαια, όπως αντιλαμβανόμαστε, εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας στα μεγάλα θέματα που είναι, η ολοκλήρωση της Δ΄ αξιολόγησης, οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, καθώς και η καθολική επιστροφή μας στις αγορές για τη χρηματοδότηση των αναγκών μας. Χρειάζεται συνεπώς ακόμη, συντονισμένη και συνεχής προσπάθεια από όλους μας για να προχωρήσει η χώρα μας χωρίς πισωγυρίσματα στην πρόοδο".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων