Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Απρ-2018 12:05

  Υπ. Παιδείας: Κατάργηση παράβολου από τον ΕΟΠΠΕΠ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, μετά από σχετική πρόταση του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, η οποία προωθείται για δημοσίευση στο ΦΕΚ:

  1. Καταργείται το παράβολο 10 € που κατέβαλαν οι δικαιούχοι απόφοιτοι ΙΕΚ προκειμένου λάβουν τη "Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης", μετά την έκδοση από τον Οργανισμό των αποτελεσμάτων από τις σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης.

  2. Καταργείται το παράβολο 10 € που κατέβαλαν οι δικαιούχοι απόφοιτοι ΙΕΚ προκειμένου λάβουν αντίγραφο "Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας και κατάρτισης επιπέδου 5", σε περίπτωση απώλειας του πρωτότυπου διπλώματος.

  3. Η "Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης" αποφοίτων ΙΕΚ θα χορηγείται πλέον ηλεκτρονικά από τον ΕΟΠΠΕΠ.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, αποφεύγεται έτσι η ταλαιπωρία των πολιτών και το οικονομικό κόστος, ενώ περιορίζεται η σχετική γραφειοκρατία.

  Όπως σημειώνεται, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που εφαρμόζει η Διοίκηση του Οργανισμού για τον εκσυγχρονισμό, τον εξορθολογισμό της οικονομικής διαχείρισης και τη βελτίωση  των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων