Δευτέρα, 16-Απρ-2018 11:36

Σκληρή ανακοίνωση της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων

Σκληρή ανακοίνωση της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων

Του Παναγιώτη Στάθη

Απάντηση προς κάθε κατεύθυνση για δημοσιεύματα τα οποία στοχεύουν σε δικαστές, δίνει με σκληρή ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων. Η ανακοίνωση έχει ως αφορμή - αφού συμπίπτει χρονικά- δημοσιεύματα με αναφορές στην προσωπική ζωή και εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις για δικαστές που συμμετείχαν στο συμβούλιο το οποίο απέρριψε τη διάταξη της εισαγγελέα Ειρήνης Τζίβα για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως αναφέρουν μάλιστα "η αγριότητα και σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια" και ουσιαστικά στόχος είναι οι αναφορές αυτές να λειτουργήσουν "εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους".

Ειδικότερα, οι δικαστές αναφέρουν τα εξής: "Το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν και πάλι δημοσιεύματα που είτε κάνουν χυδαίες αναφορές στην προσωπική ζωή  δικαστικών λειτουργών είτε κατασκευάζουν φανταστικά σενάρια συνομωσίας που εμπλέκουν Προέδρους Πρωτοδικών, Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου μέχρι και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου!

Πέρα από τη φαιδρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων και το αστήρικτο των αναφορών θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητή η στόχευση που επιδιώκεται. Η αγριότητα και η σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια. Η προσωπική- ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου όχι από τα αρμόδια όργανα αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους.

Γνωρίζουμε ότι τέτοιες "δημοσιογραφικές" αναφορές δεν θα σταματήσουν να γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που τις δημιουργούν. Ο Ελληνικός Λαός με την εμπειρία, που έχει αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στηρίζει όλους τους συναδέλφους που με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους, χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις".

Διαβάστε ακόμα για: