Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Απρ-2018 14:48

  Δεν "κλείνουν" τα σύνορα για τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δεν "κλείνουν" τα σύνορα για τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:57

  Του Παναγιώτη Στάθη  

  Δεν κλείνουν τα σύνορα για τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την υπόθεση της δίωξης που απαγγέλθηκε σε βάρος του και σε βάρος 3 συνεργατών του για το πλοίο Noor 1. Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα του δεν επικύρωσε τη διάταξη της εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και τους 3 συγκατηγορουμένους του (τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη) στην υπόθεση των εμβασμάτων για το πλοίο Noor 1. Το συμβούλιο αποφάνθηκε ομόφωνα πως οι κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής. 

  Η διάταξη 

  Η διάταξη εκδόθηκε περίπου 10 μέρες μετά την άσκηση δίωξης στον εφοπλιστή και αφού αυτός επέστρεψε από το εξωτερικό όπου βρισκόταν, κάτι που προφανώς αξιολογήθηκε από το συμβούλιο. Η δίωξη σε βάρος του αφορά χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών σχετικά με την υπόθεση του Noor 1.

  Ειχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του πλοίου το οποίο μετέφερε ναρκωτικά και αφορά και σε 3 συνεργάτες του εφοπλιστή και συγκεκριμένα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη. Με την παραγγελία της εισαγγελέα ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. 

  Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων