Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Απρ-2018 13:21

  Στις 20 Απριλίου το δεύτερο ετήσιο συνέδριο χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, το Ελληνικό Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού πραγματοποιεί το συνέδριό του την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 13:00 στο Χ.Α.Α.(αίθουσα Ερμής), με τον Απρίλιο να έχει καθιερωθεί, διεθνώς, ως ο μήνας προώθησης του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

  Η ανοιχτή αυτή εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Ινστιτούτου με στόχο την συνειδητοποίηση της αυξανόμενης σημαντικότητας του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού. Αλλά και την υλοποίηση  των  αναγκαίων δράσεων  για την ενίσχυσή του, ιδιαίτερα στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, τα παιδιά και οι μετανάστες.

  Το συνέδριο λαμβάνει έντονο διεθνή χαρακτήρα καθώς προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια στη φετινή εκδήλωση θα είναι η  Dr Adele Atkinson, Senior policy analyst within the OECD Financial Education and Consumer Protection Unit, η οποία θα αναλύσει τις "Εθνικές στρατηγικές για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, και την σχετική εργαλειοθήκη και το δίκτυο του ΟΟΣΑ".

  Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ενώ ομιλητές στην εκδήλωση με αλφαβητική σειρά θα είναι οι:

  Παναγιώτης Ανδρέου, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κύπρου.
  Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican part of ACHMEA,
  Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών, 
  Άγγελος Κόττιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς,
  Γιώργος Πάνος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Adam Smith Business School,
  Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

  Οι ομιλητές θα εστιάσουν μεταξύ άλλων στις αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στις γυναίκες, τον ρόλο του Πανεπιστημίου στην διάχυση της Χρηματοοικονομικής γνώσης στην κοινωνία, τον ασφαλιστικό Αλφαβητισμό, τις Εθνικές στρατηγικές για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, τις αναγκαίες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, τον ρόλο της επιχειρηματικότητας, καθώς και ευρήματα και επιπτώσεις από την ύπαρξη Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στην Κύπρο.

  Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν απαιτείται να επικοινωνήσουν, έως τις 17 Απριλίου, με την κα Ηλιάννα Δεληγιάννη είτε μέσω mail (I.Deligianni@Athexgroup.gr) είτε τηλεφωνικά 210-3366262.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων