Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Απρ-2018 14:32

  Συστήνουν Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για ανάπλαση των "Προσφυγικών" στη Λ. Αλεξάνδρας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη "Σύσταση φορέα αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών", με στόχο την ταχύρρυθμη υλοποίηση αναπλάσεων στην Αθήνα κατατέθηκε στη Βουλή από τα υπουργεία Υποδομών, Επικρατείας, Εσωτερικών,  Περιβάλλοντος, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Πολιτισμού.  

  Σύμφωνα με αυτό, στον αρχικό σχεδιασμό της εταιρείας ειδικού σκοπού που ιδρύεται εντάσσεται το έργο της ανάπλασης των "Προσφυγικών" της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (πρόκειται για το συγκρότημα των 6 πολυκατοικιών οι οποίες βρίσκονται στην Λ. Αλεξάνδρας απέναντι από το γήπεδο του Παναθηναϊκού) και του  Εμπορικού Τρίγωνου της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΝ και μετέπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει με σφοδρότητα σε οποιοδήποτε σχέδιο ανάπλασης των προσφυγικών είχε εκπονηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ και προηγούμενες κυβερνήσεις.

  Στη διοίκηση της εταιρείας μετέχουν εκπρόσωποι από τα συναρμόδια υπουργεία, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", το οποίο συνορεύει με τις πολυκατοικίες οι οποίες είχαν κατασκευαστεί για να στεγάσουν τα πρόσφυγες από το 1922.  

  Μεταξύ των δράσεων της νέας εταιρείας είναι η αποκατάσταση διατηρητέων κτηρίων και νεότερων μνημείων, η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κενών ή ανενεργών κτηρίων, η ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, καθώς και η προώθηση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων υπέρ νέων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.  

  Όσον αφορά στις χρηματοδοτήσεις, η εταιρεία θα μπορεί να αντλεί πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δωρεές, κληρονομιές, χορηγίες και πάσης φύσεως ενισχύσεις νομικών ή φυσικών προσώπων.

  Το νομοσχέδιο συνυπογράφουν οι Υπουργοί Υποδομών, Επικρατείας, Εσωτερικών,  Περιβάλλοντος, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Πολιτισμού.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων