Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Απρ-2018 19:04

  Μεγαλοστέλεχος της Siemens θα έρθει να καταθέσει για το C4I

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μεγαλοστέλεχος της Siemens θα έρθει να καταθέσει για το C4I

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Μεγαλοστέλεχος της Siemens που κατά το παρελθόν είχε αναφερθεί σε "καταβολές διακριτικών πληρωμών" από τη μητρική εταιρεία για υποθέσεις της στην Ελλάδα, θα έρθει να καταθέσει στην ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I.

  O δρόμος ανοίγει μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο αντικατέστησε το ένταλμα προσωρινής κράτησης για το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, με  τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης των 30.000 ευρώ. Η κράτησή του είχε επιβληθεί για άλλη υπόθεση και δη για την παραλαβή του ίδιου συστήματος ασφαλείας, η ανάκριση επί της οποίας περατώθηκε πρόσφατα. Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την  αίτηση που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, προκειμένου να  εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη –ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση της  ανάθεσης της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το γνωστό C4i.   

  Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, μέτρησαν το γεγονός ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι υπήκοος Γερμανίας και διαμένει στη Γερμανία, δεν μπορούσε να εκτελεστεί  με βάση τις αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης και ως εκ τούτου είχε καταστεί κενό περιεχομένου. Επιπλέον, συνυπολόγισαν το γεγονός ότι σε άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την υπόθεση των "μαύρων" ταμείων της Siemens, ο εν λόγω κατηγορούμενος συμμετέχει μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου του, όπως προβλέπει η δικονομία.

  Με βάση αυτά τα δεδομένα, το δικαστικό συμβούλιο δέχθηκε την αίτηση του κατηγορουμένου και αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 30.000 ευρώ, που ορίστηκε να γίνει με καταβολή σε μετρητά ή με εγγυητική επιστολή εντός δέκα ημερών από την επίδοση του βουλεύματος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων