Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Απρ-2018 10:31

  Έως τις 9 Οκτωβρίου η προθεσμία για τις εκπτώσεις στα αυθαίρετα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Έως τις 9 Οκτωβρίου η προθεσμία για τις εκπτώσεις στα αυθαίρετα

  Έως τις 9 Οκτωβρίου 2018 παρατείνεται η προθεσμία για την πληρωμή τακτοποίησης αυθαιρέτων με έκπτωση 20% (προβλέπεται εάν κι εφόσον πληρωθεί το πρόστιμο μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την εφαρμογή του νόμου), όπως ανακοίνωσε, σήμερα, το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Ειδικότερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε την απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα σχετικά με τον στατικό έλεγχο των αυθαίρετων κατασκευών, οι οποίες υπάγονται στο νόμο για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος.

  Με αυτήν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την απαίτηση μελέτης στατικής επάρκειας, το περιεχόμενο αυτής, η διαδικασία υποβολής της, καθώς και η διαδικασία ενίσχυσης του κτηρίου στις περιπτώσεις στατικής ανεπάρκειας.

  Υπενθυμίζεται ότι η εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας, στις περιπτώσεις που αυτή απαιτείται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά 10%. Εφόσον προκύψει από τη σχετική μελέτη η ανάγκη στατικής ενίσχυσης, προβλέπονται σημαντικές μειώσεις του προστίμου που φτάνουν το 70%, ανάλογα με τις περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

  Επιπλέον, τις προσεχείς ημέρες, θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, στο νομοσχέδιο "Ενσωμάτωση Κοινοτικής Οδηγίας για τη Θαλάσσια Χωροταξία", σχετικά με την παράταση των προθεσμιών για τις εκπτώσεις του ενιαίου ειδικού προστίμου. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων