Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Μαρ-2018 12:43

  Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΣΤΑΤ - υπ. Παιδείας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΣΤΑΤ - υπ. Παιδείας

  Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας και τη βελτίωση των στατιστικών εκπαίδευσης υπέγραψαν την Πέμπτη 22 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Αθανάσιος Θανόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, σε συνέχεια της από 20 Μαρτίου 2018 συνάντησης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μνημόνιο περιλαμβάνει δράσεις συνεργασίας των δύο πλευρών που αποσκοπούν:

  -Στην εισαγωγή του στατιστικού εγγραμματισμού στην εκπαίδευση, δηλαδή στην εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές έννοιες και τη χρησιμότητα της στατιστικής, τον τρόπο ανάγνωσης στατιστικών δεδομένων και ερευνών, κ.α.

  -Στην ανάπτυξη στατιστικής συνείδησης.

  -Στην βελτίωση των στατιστικών ερευνών που αφορούν τις σχολικές μονάδες, τους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές και το διδακτικό προσωπικό με την προσθήκη νέων μεταβλητών εθνικού ή ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

  Επιπλέον, συστήνεται επιστημονική επιτροπή για τη μελέτη εισαγωγής του στατιστικού εγγραμματισμού στο πλαίσιο της "Θεματικής Εβδομάδας" που υλοποιείται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και της "Ευέλικτης Ζώνης" που υλοποιείται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τη διοργάνωση μαθητικών και φοιτητικών αγώνων στη Στατιστική, θεματικών ημερίδων για τις στατιστικές εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών επισκέψεων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ σε σχολεία, κ.α.

  Σε όλες τις δράσεις λαμβάνονται μέτρα για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των δεδομένων και του στατιστικού απόρρητου σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις ευρωπαϊκές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων