Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Μαρ-2018 20:54

  Διάσταση απόψεων στη Βουλή μεταξύ Λυμπερόπουλου και Δρανδράκη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πλήρης διάσταση θέσεων σχετικώς με το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα Μεταφορών, καταγράφηκε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και τον εκπρόσωπο της Beat στην Ελλάδα, κατά τη συνεδρίαση για την ακρόαση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί του νομοσχεδίου.

  O πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος καταφέρθηκε εναντίον της Beat, λέγοντας πως η μόνη "καινοτομία" της εταιρείας είναι ότι εισπράττει για λογαριασμό της το μίσθωμα και όχι ο ταξιτζής, ενώ διερωτήθηκε που είναι οι φόροι που πληρώνει η εταιρεία και ζήτησε να είναι τα πάντα καθαρά.

  Από την πλευρά του, ο Νικόλας Δρανδράκης, εκπρόσωπος της εταιρείας Beat ανέφερε ότι υπάρχει πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με βάση την οποία προκύπτουν αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει λόγο ύπαρξης το άρθρο 12 του νομοσχεδίου (για τις εταιρείες διαμεσολάβησης μεταφοράς επιβατών) και για τους οποίους η εταιρεία του και όλες οι παρόμοιες, δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.

  "Παρέχουμε υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας που δεν μπορούν να περιορίζονται με βάση την κοινοτική νομοθεσία και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να συμβεί αυτό οι οποίες περιπτώσεις δεν συντρέχουν για τη δική μας αγορά" είπε και επικαλέστηκε γνωμοδότηση του συνταγματολόγου Γιάννη Δρόσου στην οποία - όπως είπε ο κ. Δρανδράκης - αποφαίνεται ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η Beat δεν εμπίπτουν στις υπηρεσίες μεταφορών.

  Ο κ. Δρανδράκης υποστήριξε ότι αν η εταιρεία του ενταχθεί σε αυτόν τον νόμο θα μπορεί να παρέχει εκπτώσεις, ενώ μέχρι τώρα, παρείχε επιδότηση του κομίστρου. Όπως τόνισε αυτό σημαίνει ότι και ο οδηγός θα παίρνει μικρότερο κόμιστρο, ενώ θα "κουρελιαστεί" το κόμιστρο αφού θα μπορούν να παράσχουν εκπτώσεις και άλλες εταιρείες. "Αυτή τη διάταξη τη γνωρίζουν τα συνδικάτα των ταξί;" διερωτήθηκε και απαντώντας στις σχετικές αναφορές του Θύμιου Λυμπερόπουλου ο κ. Δρανδράκης είπε "έχουμε ταράξει στη νομιμότητα αυτή την αγορά" προσθέτοντας "αποδεικνύεται ποιοι είμαστε, ποιά είναι τα έσοδά μας και πώς φορολογούμαστε από όλους τους ελέγχους στους οποίους μας έγιναν και δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα".

  Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων