Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Μαρ-2018 12:35

  Δίωξη αθλητικού εισαγγελέα σε βάρος Σαββίδη, ΠΑΟΚ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δίωξη αθλητικού εισαγγελέα σε βάρος Σαββίδη, ΠΑΟΚ

  Δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, άσκησε σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. 

  Όπως αναφέρει αναλυτικά η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της η οποία αναμεταδίδεται από αθλητικές ιστοσελίδες: "σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ". 

  Τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ

  Σύμφωνα με το άρθρο 5 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ: 

  1. Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τιμωρούνται με τις ακόλουθες ποινές: α) προειδοποίηση, β) επίπληξη, γ) χρηματική ποινή, δ) επιστροφή τροπαίων. 9 2. Οι ακόλουθες ποινές επιβάλλονται μόνον σε φυσικά πρόσωπα: α) παρατήρηση, β) αποβολή, γ) αγωνιστικός αποκλεισμός, δ) απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ή στα αποδυτήρια ή και στα δύο, ε) απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, στ) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. ζ) κοινωνική εργασία 3. Οι ακόλουθες ποινές επιβάλλονται μόνον σε νομικά πρόσωπα: α) απαγόρευση μετεγγραφών β) διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές γ) διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο έδαφος (γήπεδο) δ) απαγόρευση αγώνα σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο, ε) ακύρωση του αποτελέσματος ενός αγώνα στ) αποβολή από μία διοργάνωση ζ) έκπτωση, η) αφαίρεση βαθμών θ) υποβιβασμός στην επόμενη κατώτερη κατηγορία. ι) επανάληψη ενός αγώνα 4. Οι ποινές του παρόντος άρθρου επιβάλλονται για παραβάσεις που προβλέπονται σε άρθρα του παρόντος Πειθαρχικού Κώδικα ή των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., στα οποία δεν προβλέπεται συγκεκριμένη ποινή.

  Το άρθρο 6 εξειδικεύει τα παραπάνω και αναφέρει αναλυτικά:

  1. Προειδοποίηση

  Η προειδοποίηση αποτελεί την υπενθύμιση της ουσίας ενός πειθαρχικού κανόνα σε συνδυασμό με την απειλή ποινής σε περίπτωση περαιτέρω παράβασης.

  2. Επίπληξη

  Η επίπληξη αποτελεί την επίσημη έκφραση αποδοκιμασίας προς τον δράστη ενός παραπτώματος.

  3. Χρηματική ποινή

  α) Η χρηματική ποινή αναφέρεται σε ευρώ και καταβάλλεται σε ευρώ.
  β) Τα σωματεία και οι Π.Α.Ε. είναι εις ολόκληρο και αλληλέγγυα υπεύθυνα για τις 10 χρηματικές ποινές που επιβάλλονται σε ποδοσφαιριστές και αξιωματούχους των ομάδων τους. Το γεγονός ότι ένα φυσικό πρόσωπο έχει αποχωρήσει από ένα σωματείο ή Π.Α.Ε. δεν ακυρώνει την αλληλέγγυο ευθύνη.

  4. Επιστροφή τροπαίων

  Το πρόσωπο από το οποίο απαιτείται να επιστρέψει ένα τρόπαιο, θα επιστρέφει
  οπωσδήποτε και τα προνόμια που έλαβε, ιδιαίτερα τα χρηματικά ποσά και άλλα
  συμβολικά αντικείμενα (μετάλλια, κύπελλα κ.λπ).

  Το άρθρο 19, με τίτλο "Απειλές", αναφέρει αναλυτικά: 

  Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων