Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Μαρ-2018 18:13

  "Χτύπημα" κατά της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  "Χτύπημα" κατά της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Το πρώτο "καίριο" χτύπημα ​κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ήρθε από το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων το οποίο στράφηκε με απόφασή του κατά της τροπολογίας της υπουργού 'Ολγας Γεροβασίλη με την οποία, όποιος απεργούσε κατά της αξιολόγησης δεν μπορούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής για θέση προϊσταμένου.

  Με το σκεπτικό αυτό το δικαστήριο διατάσσει το ΤΕΙ Ηπείρου να κάνει δεκτή την αίτηση υπαλλήλου που διεκδικεί θέση ευθύνης μέχρι να κριθεί η κύρια αίτηση την οποία έχει υποβάλλει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης την οποία θεωρεί αντισυνταγματική. Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτιμάται, η προσωρινή διαταγή αποτελεί μια πρώτη νίκη των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι θεωρούσαν, όπως διατυπώθηκε πολλάκις από την ΑΔΕΔΥ, πως η τροπολογία αυτή είναι "εκδικητική και αντεργατική".

  Συγκεκριμένα θεωρούν πως η τροπολογία του περασμένου Σεπτεμβρίου που φέρει την υπογραφή της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη είναι, σύμφωνα με την  ΑΔΕΔΥ "τροπολογία ανταπεργίας" που επιβάλλει ποινές σε όσους συμμετέχουν στην απεργία κατά της αξιολόγησης

  Η ΑΠΟΧΗ

  Ως γνωστόν η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει από τον Μάρτιο του 2017 απεργία στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Όλγα Γεροβασίλη πέρασε τροπολογία σύμφωνα με την οποία, όποιος δεν εκπληρώνει το καθήκον αξιολόγησης αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης σε θέση προϊστάμενου. Το ΤΕΙ Ηπείρου απέκλεισε υπάλληλο επειδή απεργούσε και δεν είχε αξιολογήσει υφιστάμενους του και η ΑΔΕΔΥ δια του καθηγητή Παν. Λαζαρατου έκανε προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων. Το δικαστήριο  έδωσε προσωρινή διαταγή και ανέστειλε τον αποκλεισμό του υπαλλήλου διατάσσοντας τη συμμετοχή του στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένου "στα επόμενα στάδια της διαδικασίας επιλογής, χωρίς όμως να παρέχονται σε αυτόν περαιτέρω δικαιώματα από τυχόν επιλογή του, πριν κριθεί το βάσιμο της αιτήσεως ακυρώσεως που εκκρεμεί".  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων