Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Μαρ-2018 18:09

  ΣτΕ: Οριστικά στο ΤΑΙΠΕΔ τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΣτΕ: Οριστικά στο ΤΑΙΠΕΔ τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

  Στο ΤΑΙΠΕΔ περνάνε νόμιμα και συνταγματικά , τα  137 από τα συνολικά 228  διαμερίσματα  του προσφυγικού συνοικισμού (προσφυγικά) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από το Ελληνικό Δημόσιο στο Ταμεία Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

  Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας που απέρριψε την αίτηση του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος υποστήριζε πως έχει την κυριότητα των ακινήτων αυτών.  Το συγκρότημα των διαμερισμάτων του προσφυγικού συνοικισμού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και είναι χαρακτηρισμένο "νεώτερο μνημείο"  από έτος 2003.

  Το ΣτΕ (507/2018 απόφαση), απέρριψε τους ισχυρισμούς του Δήμου Αθηναίων ότι τα ακίνητα του προσφυγικού συνοικισμού ανήκουν στην κυριότητά του και αναφέρει ότι η κυριότητα των ακινήτων υπάγεται στην αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων, που εάν θέλει μπορεί να προσφύγει ο Δήμος. Επισημαίνεται στην απόφαση του ΣτΕ ότι από μόνη της η μεταβίβαση των ακινήτων αυτών στο ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να εγκρίνεται οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτά, αλλά και βασικά χωρίς να αποχαρακτηρίζονται  από μνημεία, είναι νόμιμη.

  Μόνο η μεταβολή τους ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν συνεπάγεται την άρση της προστασίας του συνόλου του μνημείου, καταλήγουν οι σύμβουλοι Επικρατείας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων