Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 04-Μαρ-2018 16:33

  Δημοσίευμα για νόμιμο "ρουσφέτι" στη νύφη του Αλ. Τσίπρα στο υπ. Εργασίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δημοσίευμα για νόμιμο "ρουσφέτι" στη νύφη του Αλ. Τσίπρα στο υπ. Εργασίας

  Στην αποκάλυψη ότι η νύφη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Αικατερίνη Λιάκου, κατέχει θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο, αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή (και όχι αποσπασμένη) υπάλληλος, προβαίνει ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής".

   

  Τη θέση κατέχει η κ.  Λιάκου στην οποία, σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, "ανατίθενται από 01/09/2017 καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005".

  Η κ. Λιάκου "είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης του ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ πανελλαδικά", δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Πετρόπουλος, όταν του έθεσε το ερώτημα της "συμπτώσεως" ότι είναι και σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού. Η απάντηση που έδωσε ο υφυπ. Εργασίας ήταν ότι "επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της".

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, η  κ. Λιάκου είναι νύφη (κατά το κοινώς λεγόμενο) του πρωθυπουργού της χώρας και κατέχει παράλληλη θέση στο Δημόσιο: Μια στην υπηρεσία της και μια ως μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης (σ.σ.: τα στοιχεία υπάρχουν και δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση). Απλώς το ηθικό, αλλά καθ’ όλα νόμιμο ζήτημα είναι ότι για τη θέση αυτή που το Π.Δ. του 2005 δικαιολογεί και επιμίσθιο (επαύξηση μισθού) έως και 30% έτυχε να ανατεθούν καθήκοντα στην ίδια που… όλως τυχαίως είναι και νύφη του πρωθυπουργού! Αυτή η ιδιότητα είναι που δημιουργεί εστίες νέου "ηθικού παραπτώματος", εκτός και αν σε όλα τα ΠΕΚΑ της Ελλάδας αναζητήθηκαν αλλά δεν βρέθηκαν ικανότερα στελέχη πλην της κ. Λιάκου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει παράπτωμα, αλλά έγινε έτσι η επιλογή της για να βοηθήσει το έργο του υφυπουργού ή συνεκτιμήθηκε και η συγγένεια με τον πρωθυπουργό;

  Το Π.Δ. του 2005 προβλέπει ότι η παράλληλη άσκηση καθηκόντων έχει και ένα επιμίσθιο, δηλαδή αύξηση μισθού, έως και 30% για τον υπάλληλο που, εκτός από το μισθό και τις υπερωρίες της υπηρεσίας του, παίρνει ένα επιπλέον ποσοστό αμοιβής (30%) για τα παράλληλα καθήκοντα.

  Νόμιμες, λοιπόν, και η μετάκληση αλλά και η έξτρα αμοιβή, αλλά τυγχάνει να εντοπίζονται στην περίπτωση της… νύφης του πρωθυπουργού, την οποία η ηγεσία του υπουργείου θεωρεί απαραίτητη για να προχωρήσει το (πράγματι δύσκολο) έργο κατά της εισφοροδιαφυγής.

  Είναι πάγια τακτική, συγγενείς κυβερνητικών στελεχών να παίρνουν θέσεις μετακλητών. Για παράδειγμα, είναι γνωστό (σε πολλούς στο υπουργείο Εργασίας) ότι η διευθύντρια του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου "τυγχάνει" να είναι η σύζυγος του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, Δημήτρη Καρέλα. Το αν αυτή η σύμπτωση είναι ανεκτή για την ηθική της Αριστεράς περιττεύει, γιατί στην ηθική της κοινής γνώμης τέτοιες συμπτώσεις δεν είναι συνήθως αποδεκτές.

  Τι απαντά το υπ. Εργασίας

  Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, με την οποία κάνει λόγο για "ανθρωποφαγική διάθεση" που στοχοποιεί πρόσωπα για μικροπολιτικούς λόγους:  

  Με σημερινό δημοσίευμα, ο "Ελεύθερος Τύπος"  επιχείρησε να στραφεί εναντίον εργαζόμενης- υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, όχι επειδή απασχολείται νόμιμα και με αυξημένα καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά για το όνομα και τη συγγένεια που φέρει!

  Το συγκεκριμένο δημοσίευμα εμφανίζει  ως δήθεν "ρουσφέτι" το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ,  με τις γνώσεις και την εμπειρία της, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα θέματα οργάνωσης των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ). 

  Παράλληλα, αποσιωπά ότι, διοικητικά και οργανωτικά, η παροχή της υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται, κατά την πάγια διαδικασία της δημόσιας  διοίκησης, με παράλληλη απασχόληση. Ουδέν μεμπτό.

  Αποκαλύπτεται  το πραγματικό πρόσωπο μιας "δημοσιογραφίας" που δεν σέβεται τίποτα. Με "ανθρωποφαγική" διάθεση, στοχοποιεί πρόσωπα και οικογένειες για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων