Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Φεβ-2018 11:11

  Ασφάλιση απαγωγών: μέτρα προστασίας για ιδιαίτερους κινδύνους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

  Της Αναστασίας Καραϊσκου, Senior Financial Lines Underwriter, AIG Greece

  Το φαινόμενο της απαγωγής προσώπων απασχολεί εδώ και πολύ καιρό την παγκόσμια κοινή γνώμη. Τα κίνητρα είναι κυρίως οικονομικά αν και δεν λείπουν οι περιπτώσεις που οι δράστες έχουν πολιτικούς ή προσωπικούς λόγους τους οποίους θέλουν να δηλώσουν μέσα από τις πράξεις τους. Χρόνο με το χρόνο, τα περιστατικά αυτά αυξάνουν τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην χώρα μας, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες μορφές απειλών που προστίθενται στους παραδοσιακούς κινδύνους. Οι νέες αυτές μορφές εγκληματικότητας, κατά προσώπων αλλά και οργανισμών, μπορούν να συμβούν με ελάχιστη ή και καμία προειδοποίηση και αφορούν ηλεκτρονικές και διαδικτυακές απειλές, εξαφανίσεις, καταδιώξεις και απαγωγές – εξπρές. 

  Για τις περιπτώσεις αυτές ο ασφαλιστικός κλάδος καλείται να έχει μια ισχυρή τοποθέτηση και μια ολοκληρωμένη λύση για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ένα διαρκώς εξελισσόμενο κίνδυνο. Πώς μπορεί λοιπόν ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις; 

  Στην AIG, επιδιώκουμε να προσφέρουμε την πληρέστερη δυνατή κάλυψη με ένα εξειδικευμένο ασφαλιστικό προϊόν. Το πρόγραμμα ασφάλισης απαγωγών και λύτρων καλύπτει τόσο το κόστος των λύτρων, όσο και τα έξοδα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του περιστατικού και μετά, για την ψυχική και σωματική αποκατάσταση του θύματος. Επίσης, ένα μεγάλο εύρος συμπληρωματικών καλύψεων, στις οποίεςπεριλαμβάνονταιμεταξύάλλων, η διακοπή εργασιών, η εκκένωση έκτακτης ανάγκης, έρχεται να ενισχύσει την κάλυψη μας κα να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε ασφαλισμένου μας.

  Προχωρώντας όμως πέραν των χρηματικών καλύψεων, προσφέρουμε στους ασφαλισμένους πρόσβαση σε μια ουσιαστική υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων που λειτουργεί σε 24ωρη βάση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικευμένοι σύμβουλοι με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα περιστατικά,αναλαμβάνουν την εκπαίδευση του ασφαλισμένου μας παρέχοντας του υπηρεσίες πρόληψης για την αποφυγή των κινδύνων. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες πρόληψης κρίσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκπαίδευση για την ευαισθητοποίηση σε θέματα ατομικής ασφάλειας , την διαχείριση του ταξιδιωτικού κινδύνου και τον σχεδιασμό διαχείρισης κρίσης και ασφάλειας του εργασιακού περιβάλλοντος.

  Στη περίπτωση που συμβεί κάποιο περιστατικό, οι σύμβουλοι παρέχουν  υποστήριξη και πρακτικές συμβουλές απευθείας στην οικογένεια ή στον οργανισμό σε θέματα όπως η οικονομική στρατηγική, οι επικοινωνίες, η διαχείριση απειλών, η διαχείριση της συμπεριφοράς σε επίπεδο οικογένειας, η επικοινωνία με τα ΜΜΕ, η συγκέντρωση και η παράδοση των λύτρων ώστε να τους βοηθήσει να πετύχουν τον βασικό στόχο την ασφαλή και έγκαιρη απελευθέρωση του θύματος.

  Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται τόσο σε ιδιώτες που θέλουν να εξασφαλίσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όσο και σε επιχειρήσεις που θέλουν να καλύψουν τα στελέχη τους  είτε λόγω της θέσης τους, είτε γιατί ταξιδεύουν σε χώρες που σημειώνονται ανάλογα περιστατικά. Σε ό,τι αφορά το κόστος, που είναι και βασικό ερώτημα τόσο των διαμεσολαβητών όσο και των ασφαλισμένων, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η τιμή των συγκεκριμένων προγραμμάτων ξεκινά σε ένα αρκετά προσιτό κόστος, δεδομένης μάλιστα της φύσης των κινδύνων που καλύπτουν και της σημασίας των ασφαλιζόμενων προσώπων. 

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα της AIG μπορείτε να επισκεφτείτε το website της εταιρίας.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων