Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Φεβ-2018 17:13

  Στις 22 Φεβρουαρίου το θέμα των Τούρκων στο ΣτΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στις 22 Φεβρουαρίου το θέμα των Τούρκων στο ΣτΕ

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Στις 22 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας (Τμήμα Αναστολών, σε σχηματισμό Ολομέλειας) το θέμα του ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim, για τον οποίο ανακλήθηκε το άσυλο που του είχε χορηγήσει η Επιτροπής Ασύλου.

  Εκείνη την ημέρα, μετά από αίτημα των συνηγόρων του Τούρκου αξιωματικού (Νικ. Αλιβιζάτος, Σπ. Τσακυράκης, Βας. Παπαδόπουλος) θα συζητηθεί στο ΣτΕ - και όχι στο Διοικητικό Εφετείο - το αίτημα αναστολής της απόφασης, με την οποία "πάγωσε" το άσυλο, ενώ η κυρία αίτηση (προσφυγή) του ίδιου Τούρκου αξιωματικού προσδιορίστηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 4η Μαΐου 2018. Τόσο στην περίπτωση της αναστολής, όσο και της κυρίας αίτησης, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συνεδριάσει υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Διομήδη Κυριλλόπουλο.

  Η δίκη στο ΣτΕ γίνεται με τις διαδικασίες της πρότυπης δίκης και η απόφαση θα καταλαμβάνει ουσιαστικά και τους 8 αξιωματικούς.

  Καμία απόφαση ασύλου

  Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι Ανεξάρτητες Επιτροπές Ασύλου, στις οποίες εκκρεμούν ακόμη οι αιτήσεις ασύλου των υπολοίπων επτά Τούρκων αξιωματικών, αποφάσισαν να μην δημοσιεύσουν καμία απόφαση για χορήγηση ή μη ασύλου, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί της αίτησης του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου. Ωστόσο, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριου-Αχαρνών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων