Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Φεβ-2018 16:58

  Δημιουργήθηκε Όμιλος Φίλων Φέτας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δημιουργήθηκε Όμιλος Φίλων Φέτας

  Όμιλο Φίλων Φέτας (https://fetasos.gr) ίδρυσαν πρώην και νυν καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, των ΤΕΙ, εκπρόσωποι φορέων, δημοσιογράφοι και η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής).

  Σύμφωνα με την Ένωση, σκοπός είναι η υποστήριξη της προσπάθειας για την πλήρη κατοχύρωση και την αναγνώριση της μοναδικής ταυτότητας της φέτας ως ελληνικού Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης στις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά (CETA) και 15 χώρες της Νότιας Αφρικής (SADC).

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΠΟΙΖΩ, αυτό που επιδιώκει ο Όμιλος είναι να υπερασπιστούν οι Έλληνες καταναλωτές αυτό το μοναδικό ελληνικό προϊόν, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρουν στην ιστοσελίδα https://fetasos.gr.

  Η Ένωση σημειώνει πως "εξαιτίας των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά (CETA) και με 15 χώρες της Νότιας Αφρικής (SADC) επιτρέπεται η χρήση τις ονομασίας φέτα από παραγωγούς και άλλων χωρών, που παράγουν απλά λευκό τυρί και ενδεχομένως να επικρατήσει σύγχυση σχετικά με το ποιο πραγματικά προϊόν είναι φέτα αλλά ενδεχομένως να υπάρχει και αδυναμία στους καταναλωτές να επιλέξουν την ελληνική φέτα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων